MHP Ankara Adayı: Ben Olmazsam Gökçek Gelecek

MHP Ankara Adayı: Ben Olmazsam Gökçek Gelecek

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, "Ben gelmezsem Melih Gökçek gelecek. Onun için Ankaralılardan yetki istiyorum." dedi.

MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, Ak Parti'ninAnkara Adayı Melih Gökçek'in "Ben gelmezsem sol gelecek" ifadelerine yönelik olarak, "Ben gelmezsem Melih Gökçek gelecek. Onun için Ankaralılardan yetki istiyorum" dedi.

"TANINMADAN BAŞKAN OLACAĞIZ"

Bir grup gazeteci ile bir araya gelen Karakaya, Toprak Mahsülleri Ofisinin genel müdürlüğü ve üniversite hocalığı yaptığını anlattı. Tanınmadığını yönündeki eleştirilere belli oranda katıldığını belirten Karakaya, "Ama temelde bir dinamiğin de olduğunu ifade etmek istiyorum. O dinamikler harekete geçmeye başlıyor. Benim için 'Tanınma oranı düşük, seçilebilirlik oranı yüksek' diye tanımlama da yapılıyor. Adımı tanınmayana çıkardılar ama tanınmaya tanınmaya başkan olacağız inşallah" diye konuştu. 

"ÇOK YORULDU, BİRAZ DİNLENSİN"

Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 20 yıldır görev yaptığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Melih Bey iktidara geldiğinde üniversitede doçent olmuştum, 13 yıldır da profesörüm, emeklilik yaşım geldi. 20 yıl Ankara'da belediye başkanlığı yaptı. Bu 20 yıl içerisinde mutlaka iyi şeyler de yaptı. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür etmek lazım. Topyekün 'tu Kaka' demenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Ancak Melih Bey'in artık marjinal faydası tükenmiştir, bu saatten sonra Ankara'ya vereceği bir değer, bir fayda kalmamıştır. Bu saatten sonra Ankara'ya daha faydası dokunacak, Ankara'nın değerine değer katacak, katmadeğerini artıracak bir şahsiyetin olması gerek. O da insan, biraz dinlensin, çok yoruldu."

"1 OY BİLE DEĞERLİ"

Melih Gökçek'in yerel seçimlerde "Ben gelmezsem sol gelecek" diyerek oy aldığını ifade eden Karakaya, "Ben de diyorum ki 'Ben Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım, ben gelmezsem Melih Gökçek gelecek.' Onun için Ankaralılardan yetki istiyorum. Beni belediye başkanı yapacak oy, 1 oy. Onun için herkesin oyu benim için çok kıymetli. 1 kişinin oyu ile kazanacağım ama o 1 kişi oy veren herkes olacak" dedi. 

"ANKARA'DA 'MELİH BEY GİTSİN' DİYEN GENİŞ BİR KİTLE VAR"

Karakaya, adaylığının Melih Gökçek'e destek olarak nitelendirilmesini de eleştirerek, "Bu, haksızlık. İçeride böyle bir şey yok. Ankara'da 'Melih Bey gitsin' diyen geniş bir kitle var. Melih bey, bunu o kitleleri ayrıştırarak, bir kısmını kendine çekerek, bir kısmını korkutarak yönetti" diye konuştu. 

Bir önceki seçimde MHP'nin adayı olan Mansur Yavaş için koştuklarını belirtenKarakaya, "Bu dönem onun da bize katkı vereceğini düşünüyorum" dedi.Karakaya, Yavaş'ın MHP'nin oylarını böleceğine inanmadığını ifade ederek, parti teşkilatlarının 2 aydır sahada çalıştığını bildirdi. 

"SANDIĞA ATILAN OYLARIN HEPSİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Yerel seçimlerde Ankara'da yaklaşık 13 bin sandık kurulucağını dikkati çekenKarakaya, herkesin oy verdiği sandığa sahip çıkması gerektiğini söyledi. "Ankara'daki milletvekilleri ile tecrübeli isimleri, birleştirme tutanaklarının tutulduğu yerde görevlendirerek işi sıkı tutacağız" diyen Karakaya, sandığa atılan oyların hepsine sahip çıkacaklarını, tüm tercihlere saygı duyduklarını, önemli sandığa giren oyların aynen YSK sonuçlarına yansıması olduğunu anlattı. 

"HİÇ KİMSENİN YARDIMI KESİLMEYECEK"

Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilirse hiçkimsenin yardımının kesilmeyeceğini belirterek, bu konuda endişe edilmesinin gerekmediğini söyledi. "Başkası gelirse yardımınız kesilir" diye propogandalar yapıldığını öne süren Karakaya, "Ben, çok açık ve net, şeref sözü diyorum, hiçkimsenin yardımı kesilmeyecek" dedi.

"ODTÜ'NÜN TAMAMI YOL OLSA BU İŞ ÇÖZÜLMEZ"

Ankara'da yaya yollarının olmadığını, ulaşımın lastik tekerleklerle yapıldığını belirtenKarakayaAnkara'da ulaşımda bisiklet kullanılamadığını söyledi. Ankara'da ulaşımın sadece yüzde 5'inin raylı sistemle yapıldığına işaret eden Karakaya, "Ondan sonra da Ankara'da trafik sorununu çözmek için asfalt yapacaksınız,ODTÜ'den yol geçirip tartışacaksınız. ODTÜ'den yol geçirmek değil, ODTÜ'nün tamamını yol yapsanız yine çözemezsiniz bu işi. Yeni yolların açılması, yeni AVMinşaatlarına da zemin oluşturur" diye konuştu. 

"BİR BÜTÜN"

Karakaya, Mogan ve Eymir göllerinden başlayarak, İmrahor Vadisi, Türközü,İncesu, 19 Mayıs Stadyumu, Akm ve Atatürk Orman Çiftiliği güzergahının aslında bir bütün olduğunu anlatarak, "Buralar kopmuş birbirinden ama aslında bir bütün" dedi.

"Ankara NEFES ALAMIYOR"

Ankara'nın vadi ve derelerden oluşan bir kent olduğunu ve o vadi ve derelerinAtatürk Orman Çiftliğinde birleştiğini belirten Karakaya, kentin rüzgar ve hava koridorları olan vadilerin yüksek bloklar ile kapatıldığını ve Ankara'nın artık nefes alamadığını ifade etti.

Karakaya, "Söylediğim hattı düşürenek hayal kurduğunuzda, ortasından temiz bir suyun aktığı, etrafında yürüme ve bisiklet yollarının olduğunu yollarının olduğu bir şehir düşündüğünüzde inanılmaz bir manzara çıkıyor karşınıza. Eymir ile Mogan'ın arasında göçmen kuşların konakladığı doğa parkı olabilecek alanlar da var. Orada bisiklete bindiğinizde Atatürk Orman Çiftliğine kadar gelebilirsiniz" dedi.

haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.