Bu da Oldu: BDP'den MHP'ye Oy Desteği

Bu da Oldu: BDP'den MHP'ye Oy Desteği

Video paylaşım sitesi dailymotion'a düşen ses kaydında BDP Elazığ il başkanlığı 12 Haziran seçimlerinde MHP'ye oy desteği verme kararı aldı…

Dailymotion.com'da yeni bir ses kaydı yayına konuldu. Şok ses kaydının BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak ile Elazığ BDP İl Örgütü yetkilisine ait olduğu iddia ediliyor.

Ses kaydındaki konuşmalara göre, seçim sürecinde yaşanan ilginç olaylara bir yenisi daha eklendi!

Van Başkale'de MHP'li ilçe teşkilatının BDP'ye katılmasının ardından, BDP Elazığ il Teşkilatı ve BDP eski Eş Başkanı Gülten Kışanak da Elazığ'da MHP'yi destekleme kararı alıyor.

BDP İl Başkanı olduğu iddia edilen kişi, "… Eğer CHP uygun değilse götürelim eğer MHP kazanıyorsa orda bir tane çıkarıyorsa ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa biz götürüp MHP'ye verelim oyu" diyor..

Gülten Kışanak daha önce de, "Demokratik taleplerimiz konusunda Devlet Bahçeli, Erdoğan'dan daha sağduyulu bir söyleme sahip, bunu önemsiyoruz" demişti.

BDP'nin diğer Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da MHP'ye baraj desteği vermişti. Demirtaş yaptığı açıklamada "Türkiye'de Türk milliyetçiliğini temsil edenlerin Meclis dışına itilmeye çalışılması tam bir demokrasi aymazlığı" demişti.

Haksözhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.