MHP'li Oktay Vural'dan CHP'ye tepki

MHP'li Oktay Vural'dan CHP'ye tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasına tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Bugün geldiğimiz noktada bu terörle mücadelenin meşruiyeti vardır. Gün terörle mücadeleyi sorgulama günü değildir, gün terörle mücadelede güvenlik güçlerimizin yanında olduğumuzu ifade etme günüdür'' dedi.

Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında CHP'nin, TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmasına tepki gösterdi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ BIRAKIN GÖREVİNİ YAPSIN"

TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırmanın terör örgütüne hizmet edeceğini ifade eden Vural, ''Türkiye'nin terörle mücadelesinin sorgulanmasını istemiyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesinin siyasi taktiklerle sorgulanmasını kabul etmemiz mümkün değil. Güvenlik güçleri bırakın görevini yapsın. Hukuki ve meşru olan terörle mücadeleyi sorgulatmayız. Terörle mücadeleyi siyasi alanların mezesi haline getirmeyiz. Bugün geldiğimiz noktada bu terörle mücadelenin meşruiyeti vardır'' diye konuştu.

"GÜN TERÖRLE MÜCADELE GÜNÜDÜR"

Devletin gücünün ve iradesinin yurdun her köşesine hakim olması gerektiğini vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

''Birileri kalkıp Şemdinli'de, Hakkari'de egemenlik alanı oluştururken, devletin gücü, bunu ortadan kaldırmaya çalışacak, birileri kalkacak devletin bu iradesini sorgulattıracak. Yok böyle bir şey. Devlet oradaki vatandaşlarının yanında olduğunu ortaya koymalıdır. Gün terörle mücadeleyi sorgulama günü değildir, gün bu mücadelede güvenlik güçlerinin yanında olduğumuzu ifade etme günüdür.''

CHP'YE SERT TEPKİ

Terör örgütüne karşı yürütülen mücadeleyi desteklediklerini anlatan Vural, halk ile devleti karşı karşıya getirmeye çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

''CHP şimdi kalkıyor, 'Meclis toplansın, her iki taraf elini tetikten çekmelidir' diyor. Bir ateşkesin Meclis'in gündemine getirilmesini isteyen BDP'dir. Şemdinli'de meydana gelen bu olaylardan sonra CHP heyet gönderiyor. Nereye heyet gönderiyorsun, Şemdinli'de sıcağı sıcağına alan hakimiyeti oluşturmak isteyen bir baş kaldırış var. Halkla devleti karşı karşıya getirmek isteyen bir PKK varken, CHP sen kimin yanındasın? Çatışma bölgelerine gidecekmiş, BDP gibi canlı kalkan mı olacaksın? Meşru değil midir, bunu mu söylemek istiyorsun? Şemdinli'de bir başkaldırı girişimi yapılıyor. Terörle mücadele sorgulanmak isteniyormuş gibi 'ne oluyor orada bir gidip bakalım' diyen CHP aynen BDP gibi davranıyor.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.