MHP'den CHP'li İnce'ye: Nezaketsiz

MHP'den CHP'li İnce'ye: Nezaketsiz

CHP'li Muharrem İnce'nin 'AK Parti Meclis'e çağırsa MHP tıpış tıpış gelirdi' sözlerine MHP'den cevap geldi

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ''MHP'ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar. AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan 'Açılım denen yıkım projesi'nin benzeri söylemlerle adeta AKP'den rol çalma yarışına giren CHP'nin, AKP'den bir farkı yoktur'' değerlendirmesinde bulundu.

Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, MHP'nin TBMM'nin olağanüstü toplanması konusundaki tavrına ilişkin, ''AKP çağırmış olsaydı Meclis'e eminim ki 10 dakika içinde MHP hemen açıklama yapardı, hemen geliyoruz derlerdi ve tıpış tıpış da gelirlerdi'' ifadesini kullandığını anımsattı.

MHP'ye yönelik sözleri ''siyasi nezaketsizlik'' olarak niteleyen Büyükataman, son günlerde CHP'nin siyasi üslupsuzluğu alışkanlık haline getiren tavırlar sergilediğini, Türk siyasi hayatı açısından bu durumu üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.
Büyükataman, açıklamasında ''Kendilerine MHP ile ilgili konuşurken sözcüklerini daha dikkatli seçmelerini tavsiye ediyoruz'' ifadesine yer verdi.

MHP'nin inandığı değerler uğruna mücadele eden, bu değerlere uygun siyaset anlayışı ve tarzını her hal ve şartta hayata geçirmeye gayret sarf eden ve duruşu çok net, köklü bir siyasi parti olduğuna dikkati çeken Büyükataman, başkalarının yönlendirmelerine gerek ve ihtiyaç duymadıklarını, olduğu gibi göründüklerini ve inandıkları gibi davrandıklarını belirtti.
Büyükataman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Ancak MHP'ye nezaketsizce laf yetiştirmeye çalışanlar öncelikle kendi sicillerine bakmalıdırlar. AKP tarafından hayata geçirilmeye çalışılan 'Açılım denen yıkım projesi'nin benzeri söylemlerle adeta AKP'den rol çalma yarışına giren CHP'nin, AKP'den bir farkı yoktur.

Milletimizin birlik ve bütünlüğüne göz diken bu parti bölücülerin avukatlarını partilerinde üst kadrolara taşımaktan çekinmezken, bölücülerin ekmeğine yağ sürme konusunda iktidardan aşağı kalmamıştır.
AKP ile CHP arasındaki siyasi akrabalık ilişkisi, bilhassa bölücü teröre sakat ve mahsurlu bakıştaki yakınlık, yapılan karşılıklı temaslarla iyice su yüzüne çıkmıştı. CHP'ye, AKP ile yollarına devam ederken önerimiz, kirli ağızlarına Milliyetçi Hareket'i almamalarıdır.

Milliyetçi Hareket ne zaman nerede duracağını Sayın İnce'den öğrenecek değildir. Sayın İnce'ye tavsiyemiz, şayet buradaki anlamı idrak edebilirse Sayın Genel Başkanımızın '5 saat konuşacağınıza, Şemdinli'de 5 saat devletin gücünü gösterin' öneri ve ikazını düşünmesi, 'CHP'nin, AKP ile geliştirdiği üslubu MHP için kullanmamasını özellikle tavsiye ederim' uyarısını dikkate almasıdır. Sicili bozuk, sabıkası kabarık zihniyetlerin Milliyetçi Hareket'e bu konularda dil uzatması haddi ve hakkı değildir.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.