MHP hakkında inanılmaz iddia

MHP hakkında inanılmaz iddia

Ahmet Reyiz Yılmaz, Bahçeli’nin tekrar başkan seçildiği MHP kongresinde ölü delegelerin oy kullandığını belirterek iptal için başvuruda bulunacağını açıkladı

Ahmet Reyiz Yılmaz, Bahçeli’nin tekrar başkan seçildiği MHP kongresinde ölü delegelerin oy kullandığını belirterek iptal için başvuruda bulunacağını açıkladı.

 

Kasım’da 9. Olağan Kongresi’ni gerçekleştiren, ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 6. kez genel başkan olması yolunu yeni tüzük değişikliğiyle sağlayan MHP’de yeni program ve tüzüğün delegelere sunulmaması sorun yarattı. Kongrenin iptali için mahkemeye gidiliyor.

 

TÜZÜK VE PROGRAM KAÇIRILDI

 

Kongre öncesinde aday olacağını açıklamasına karşın kongre salonuna alınmayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz, kongrenin demokratik kurallar içinde gerçekleşmemesi yanında yasalara uygun yapılmadığını belirterek, “Kongrede parti tüzüğünün ve programının okunmaması ve delegelere dahi gösterilmemesi iptal gerekçesidir. Bunun için mahkemeye başvuruyorum” dedi. Kongrede ölü delegelerin adına başkalarının oy kullandığını da söyleyen Yılmaz, “Gelmeyen delegeler yerine de sahte oy kullanılmıştır” dedi. Yılmaz, iddialarını ispat etmek için Yargıtay ve İdari Mahkemeye başvuracak.

 

Komadaki delege de oy kullandı

 

CHP’nin delege seçimlerine hile karıştı. İzmir’in Balçova ilçesindeki seçimdeki hileyi Yeni Asır Gazetesi yazdı. Habere göre, kendi spor yazarlarından, yoğun bakımda bulunan Çağatay Çağlar’ın adına oy kullanıldı.

 

Etiketler :