MHP İşgal Altında

MHP İşgal Altında

MHP’nin teorisyenlerinden Abbasoğlu: “MHP’li yöneticiler akıl tutulması yaşıyor. Üzülerek söylüyorum ki MHP işgal altında.”

MHP’nin teorisyenlerinden Abbasoğlu: “MHP’li yöneticiler akıl tutulması yaşıyor. MHP geçmişten kopmuş durumda. Üzülerek söylüyorum ki MHP işgal altında.”

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

 

Lokman Abbasoğlu 12 Eylül askeri darbesinin ardından gözaltına alınmış, 3 yıl boyunca hapiste tutulmuştu. Mamak Cezaevi’nde kalırken Kur’an dersi de veren Abbasoğlu, 12 Eylül öncesinde Ülkü Ocakları’nda uzun süre yöneticilik yapmış ve gençlerin manevi eğitimini üstlenmişti. MHP’nin teorisyenleri arasında da gösterilen Abbasoğlu, Vakit’e konuştu.

REFERANDUMDA ‘EVET’ DİYECEĞİM, ÇÜNKÜ...

Anayasa değişikliği ile ilgili referandumu iple çektiğini belirten Abbasoğlu, “Referandum sabahı erken kalkıp, üzerimi giyinip yola çıkacağım. Sandığa vardığımda bu milletin parasıyla aldıkları silahlar ile darbe yapanların yargılanması için ‘Evet’ diyeceğim. Herkes haddini bilmeli. Asker askerliğini, eğitimci hocalığını, siyasetçi siyasetini yapmalı. Normalleşme için hepimizin oyu ‘evet’ olmalıdır. ‘Evet’ demekte ‘hayır’ var” dedi.

MHP SİSTEMİN ŞÖFÖRLÜĞÜNÜ YAPIYOR

MHP’nin referandumda başlattığı ‘hayır’ kampanyasını eleştiren Abbasoğlu, “Bir art niyet yoksa MHP’li yöneticiler akıl tutulması yaşıyor. Ya da ülkücülük defterini tamamıyla kapatıyor. Ülkü davası ile alakası olmayacak şekilde davranan MHP, tabanını kaybetmek pahasına darbecileri koruyor. Statükonun borazanlığını yapmak, MHP’ye hiçbir kazanç sağlamaz, aksine ilk seçimlerde zor duruma sokar. Maalesef MHP bugün sistemin şöförlüğünü yapıyor. Sistemin istediği şekilde siyaset yapıp, adam yetiştiriyor” diye konuştu.

TABAN MHP GİBİ DÜŞÜNMÜYOR

“Söz konusu değişiklikler gündeme geldiğinde MHP sürece dâhil olmalıydı” diyen Abbasoğlu, “Hani milletin sopasını bilmeyen bir siyasi anlayış desek, doğru değil. 2002 yılından beri taban dışında hareket eden MHP, milletin sopasını yiyerek baraj altında kalmıştı. Ama anlaşılan o sopa yetmemiş. Yoksa bugün camianın düşüncelerini dikkate alır” dedi. Abbasoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Beni ülkü davası olan insanlar arıyor. MHP’nin halini soruyorlar. 12 Eylül döneminde yaşadıklarını anlatan darbe mağdurları, referandumda MHP’nin tutumunu anlayamadıklarını ifade ediyorlar. Durum gerçekten içler acısı. MHP geçmişinden kopmuş durumda. Üzülerek söylüyorum ki MHP işgal altındadır. Ama ben beni arayan dava arkadaşlarıma hiç tereddütsüz sandığa gitmelerini ve ‘evet’ oyu kullanmalarını istiyorum. Onlar da farklı düşünmüyor zaten. Farklı düşünmek ülkü davasına yakışmaz.”

BAHÇELİ’YE AĞIR ELEŞTİRİLER

Anayasa çalışmaları başladığında değişiklik paketine destek veren eski MHP’lilere Devlet Bahçeli’nin gösterdiği tepkiye çok üzüldüğünü ifade eden Abbasoğlu, “Yıllarca kendilerini şanlı davaya adayan, bedel ödeyen ve asla geri adım atmayan adam gibi adamlara Devlet Bahçeli ‘Zavallı’ demiştir. Bu inanılmaz bir gaflettir. Sürekli olarak ‘çözümsüzlük’ üreten bir merkez haline gelen MHP, her çıkmazında önüne geleni ‘ihanet’ ile suçluyor. Darbecilere direnenler, onların yargılanmasını isteyenler ve milleten yana tavır sergileyenler ne zamandan bu yana zavallı sayılıyor? Bugünkü MHP’li hiçbir yöneticinin o ülkücüleri suçlamaya çapı yetmez. Memleket için mücadele verenleri suçlayanlara da millet asla yüz vermez. MHP tabanıyla çatışacağına, ülkenin geleceği için siyaset üretsin” şeklinde konuştu.

“MAMAK CEZAEVİ’NDE GÜNDE EN AZ 50 JOP YİYORDUK”

Mamak Cezaevi’nde yaşadıklarını ‘insanlık dışı’ olarak niteleyen Abbasoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’yi işgal ordusu kuşatsaydı ve düşmanlar bizleri o cezaevine koysaydı, inanın bana bize darbeciler kadar zulüm yapmazlardı. Mamak işkencehane haline gelmişti. Psikolojik sorunları olan bir albayı başımıza vermişlerdi. Kul hakkına her türlü tecavüzü yapıyordu. Adımız ‘lan’, soyadımız ‘ulan’dı. Her nöbet değişiminde jopla karşı karşıya kalırdık. Günde en az 50 jop. Rabbim düşmanlarımıza bile Mamak Cezaevi’nde başımıza getirilenleri yaşatmasın. Biz hakkımızı helal etmedik. Her şeyin sahibi olan Allah’ın bir planı olduğunu biliyoruz.”

GÜNEYDOĞU SORUNU CUNTANIN ESERİDİR

“Zalimlerin hâkim olduğu bir diğer yer de Diyarbakır Cezaevi’ydi” diyen Abbasoğlu, “Yazık, çok yazık... Güneydoğu sorunu bugün bu hale geldiyse, bunun nedeni 12 Eylül darbecilerinin eseridir. Darbecilerin yaptığı zulmün sonucudur. 12 Eylül’de düşünceye pranga vurulmuş, tüm özgürlükler askıya alınmıştır” dedi.

“DIŞ BESLEMELİ ŞER GÜÇLERE DİKKAT!”

Tırmanan terör olayları ve yaşanan provokasyonları da değerlendiren Abbasoğlu, “‘Aman dikkat’ diyorum. Dikkat, çünkü Türkiye’nin normalleşmesini ve büyümesini istemeyen dış beslemeli şer güçler harekete geçti. Türkiye’de ne zaman hayırlı işler olsa bu şer güçler harekete geçerek provokasyona girişirler. Referandumda milletin hür iradesine müdahale etmenin bir yolu da sokağı hareketlendirmek ve terör meydana getirmektir. Bugün yaşanan da tam odur. İç çatışma peşinde olanlara karşı verilecek tek cevap birlikteliktir. Onlar çatışma alanı aradıkça bizler daha fazla kenetlenmeliyiz. Gençlerimize sahip çıkmalıyız ve her birini sokaktan uzak tutmalıyız” diye konuştu.

Vakit-

Etiketler :