MHP’de başkanlık yarışı kızışıyor!

MHP’de başkanlık yarışı kızışıyor!

MHP’nin 4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşecek kongresine yaklaşık 2 hafta gibi az bir süre kala Bahçeli`nin rakiplerinden Koray Aydın hakkında şok iddialar ortaya atıldı

Yazarları arasında MHP`nin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP`nin Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ile Devlet Bahçeli’nin Basın Danışman Yıldıray Çiçek`in köşe yazarlığını yaptığı hareket2023.com isimli internet sitesi Koray Aydın`a savaş açtı.

ÜLKÜCÜ HAREKET AYDIN'DAN RAHATSIZ

Site MHP’nin 4 Kasım 2012 tarihinde gerçekleşecek kongresinde Bahçeli`nin karşısına aday olarak çıkacak Koray Adın hakkında şu açıklamalara yer verdi; “Koray Aydın’ın MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklaması ise şehidi, gazisi olan Ülkücü Hareketin mensuplarını da rahatsız etmektedir.”

BAZI ARAŞTIRMALAR YAPTIK

Koray Aydın’ın attığı tüm adımların para ve şaibeli işlerle eşdeğer görülüyor olmasını MHP’nin tarihine ve geleceğine leke bırakacağını ifade eden Ülkücüler, onun MHP Genel Başkan adayı olarak ortaya çıkmasından bile rahatsızlık duymaktadır. İşte bu yüzden sitemize gelen bilgiler ışığında Hareket2023 sitesi olarak bazı araştırmalar yaparak kamuoyuna buradan sunuyoruz.

BU SORULARA CEVAP BEKLİYORLAR

Site Koray Aydın`a on soru yönelterek bu sorulara en kısa zamanda cevap beliyoruz dedi. İşte sitede “Koray Aydın`a Sorular” başlığı altında sorulan o sorular;

KORAY AYDIN’A SORULAR

1- Haksız mal edinme ve kara para aklama faaliyetleri çerçevesinde yapılan incelemelerde; eşiniz adına Ulus Koçbank Şubesine 03.11.1999 tarihinde 1.66617.00 DM ile 395.000 ABD doları tutarındaki döviz yatırıldığı, ancak bu parayı henüz yatırmadan önce, 08.12.1999 tarihinde TBMM’ne vermiş olduğunuz mal bildirim beyannamesinde belirtmiş olmanızı, yani beyannameden 23 gün sonra bankaya yatırmış olmanızı ne ile izah etmektesiniz? Eşiniz, bu kadar yüksek meblağı, hangi ticari faaliyet sonucunda elde etmiştir?
2-1999 yılı itibarı ile vergi dairelerine beyan ettiğiniz 5 yıllık dönemi kapsayan gelirleriniz ile milletvekili olarak aldığınız maaşların toplamı 39.622.469.086 TL olarak kaydedilmiştir. Oysa incelenen dönemde sadece döviz ve TL cinsinden nakit varlığınızdaki artışın 1.trilyon, 797 milyar. 449 milyon, 363 bin,467 TL (eski para birimi) olduğu tespit edilmiştir.

Özetle; resmi olarak bildirimde bulunduğunuz 39 milyar 622.469.086 TL ile şahsınıza ait olan ve tespit edilmiş bulunan 1.797.449.363.467 TL’lik artış arasındaki fark;1 trilyon 757.826.894.381 TL’dir. Beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde elde ettiğiniz bu artış, hangi ticari ilişki ve faaliyet sonucu elde edilmiş veya kimlerden nasıl alınmıştır? Bu husus, Yüce Divan da neden özellikle irdelenmemiştir?

3- 2005 Yılında Mehmet Hanifi Tiryaki ve Reyhan Özboyacı tarafından Eskişehir Çifteler’de 100 milyar TL sermaye ile kurulan Seramik Toprak Ürünleri Endüstri Ltd Şti (ANKA Seramik Fabrikası) (Ankara ticaret sicil no:198 745)’nin sermayesinin, kurulduktan sonra, 3 yıl içerisinde yani 14.09.2007 yılı itibarı ile 22 Trilyona (eski para birimi) ulaşmış olmasını nasıl açıklamaktasınız?

25.12.2008 tarihinde Reyhan Özboyacı’ya ait olan 2.200.00.YTL’lık şirket hisselerinin Sevim Ülkü Çağlayan’a(kız kardeşiniz Arzu Çağlayanın görümcesi veya akrabası) Mehmet Hanifi Tiryakiye ait olan 19.800.000YTL ‘lık hisselerinin ise Yolalan İnş.Malz.Tic.Ltd.Şti’ne devredildiği doğrumudur ?

4- Yolalan İnş.Malz.Tic.Ltd.Şti ailenizin hangi bireyi veya bireyleri üzerine kayıtlıdır.

5- Söz konusu seramik fabrikasının 2005 yılından itibaren, MHP eski Gaziantep milletvekili olan Mehmet Hanifi Tiryaki’nin ve akrabanız olan Sevim Ülkü Çağlayanın üzerine kayıtlı olduğu ve 2007 yılına kadar herhangi bir sermaye artışı olmadığı halde, 05.10.2007 tarihinde Yüce Divanda, hakkınızda beraat kararı çıktıktan sonra, şirketin 21 trilyon 900.000 milyon TL (21.900.000 YTL) sermaye artışına gidişini ne ile izah etmektesiniz?

6- 25.12.2008 tarihinde şirket müdürü olan Mehmet Hanifi Tiryaki’nin yerine, oğlunuz Halil İbrahim Aydın’ın şirket müdürü olarak atandığı ve bu görev değişikliğinde Mehmet Hanifi Tiryakinin hisselerine el koyduğunuz iddia edilmektedir bu iddia doğru mudur?

7-Koray Aydın, şuan sizi sınırsız destekleyen “YENİÇAĞ” isimli gazete 2009 Yerel seçimlerde MHP’nin adayı karşısında AKP’nin adayı Melih Gökçek’e açıktan destek vermişti. Melih Gökçek ile sizin ve oğullarınızın iş ortağı olduğu yönünde iddialar mevcuttur. Bu iddiaları güçlendirecek manzarayı oğlunuz Halil İbrahim Aydın’ın düğününde Melih Gökçek’e nikâh kıydırarak ortaya çıkardınız. Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ile sizin oğlunuz Batuhan Aydın hangi şirkette ortaklık yapmaktadır?

8- Eskişehir Çiftelerde bulunan Anka Seramik fabrikasında tüm yöneticilerin ve çalışanların gazete ve televizyonlarda sık sık övdüğünüz cemaatin mensuplarının olduğu söyleniyor bu konuya bir açıklamanız olacak mıdır?

9- 2004 yılından itibaren kendinize, çocuklarınıza ve birinci derecede akrabalarınıza ait şirketlerde periyodik ve sistematik olarak sermaye artışlarına gidilerek para aklandığı 4 adet şirketin müdürlerinin oğullarınız Halil İbrahim aydın ve Batuhan aydının olduğu iddiası doğru mudur?

10- Söz konusu 4 adet şirketin, 2004 yılından itibaren sermaye artışlarının periyodik ve sistematik olduğu, bu şirketlerde para aklandığı, sermaye artışı yapılan şirketlerin ve artırılan sermaye tutarlarının aşağıdaki şekilde olduğu iddia edilmektedir. Buna cevabınız nedir?

Ülkücü Hareketin para ve maddi vaatlerle satın alınamayacağını bu hareketin her mensubu iyi bilmektedir. Bu hareketin koltuklarında oturarak, hareketin gücünü kullanarak trilyonluk olmuş Koray Aydın gibi şahısların da bunu öğrenmesi gerekmektedir. Bu yukarıda sorduğumuz soruların konuşulması bile mide bulandırıcı durumdadır.
Bu sorularımızın cevabını en kısa zamanda Koray Aydın ve ekibinden beklemekteyiz. (mansettv)


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.