MHP'de Rüzgar esiyor Aydıncılar gönderiliyor?

MHP'de Rüzgar esiyor Aydıncılar gönderiliyor?

Trabzon milletvekili Koray Aydın’ı destekleyenler olduğu da dikkatlerden kaçmıyor.

Milliyetçi Hareket Partisinde (MHP) görevden alınma depremleri sürüyor. Görevden alınan il başkanların tamamına yakını Kasım ayında yapılan Genel kongrede Genel Başkan Adayı olan Trabzon milletvekili Koray Aydın’ı destekleyenler olduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Kongreden bu sürece kadar Koray Aydın’ı destekleyen 4 il görevden alındı gözler Trabzon’da! 

KORAY AYDIN MHP TARİHİNE GEÇİNCE

Kasım ayında yapılan kongrede MHP tarihi boyunca genel başkana karşı aday olmuş ve en fazla oy almış isim olarak MHP tarihine geçen Koray Aydın son kongrede Bahçeli’ye karşı 441 oy almıştı. Alınan bu oylar sonrasında Trabzon milletvekili Koray Aydın, "Görüyorum ki MHP'nin bu kongresinde oluşan hava Türkiye'yi sarmış durumda. Bu kongrede kaybetmiş olabilirim, ama biraz önce tebrik amacıyla beni arayan bir büyüğümüz 'Diş yerinden söküldü' dedi. Bu söz ne anlama gelir bilemiyorum, ama parti delegelerinden yüzde 40'ı bir değişimi arzu ediyor.”ifadelerine yer vermişti.

FİTNECİLER AMACINA ULAŞAMADI

MHP’nin son 16 senedir Genel Başkanlığını yapan Devlet Bahçeli son kongre sonrasında söylediği “Bugün başını kaldıran fitne amacına ulaşmamıştır” sözü MHP’de olası kopacak depreminde sinyalcisi oldu. MHP’nin 10. Büyük kongresinden 725 oy alan Bahçeli yaptığı açıklamalarda partiyi şer odaklarına emanet etmediklerini ifade etmişti. Bahçeli, “Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır. Partimizi içten oyma ve etkisiz kılma girişimleri sonuçsuz kalmıştır. MHP'ye kurulan tuzaklar boşa çıkarılmıştır. İçimize sokulmaya çalışılan dedikodu ve entrika Türkiye sevdalısı siz değerli dava arkadaşlarım tarafından yerle bir edilmiştir'' sözlerini söylemiş parti içi muhalefete tepkisini göstermişti.

GENEL MERKEZ BASKI YAPIYOR

MHP genel merkezi bu kongrenin ardından Trabzon milletvekili Koray Aydın’ı destekleyen il başkanlarına istifa edin baskısı yapıldığı iddia edilmişti. İddianın sahibi ise Çankırı MHP İl Başkanı Arif Soysal var. Sosyal genel merkez tarafından görevden alındıktan sonra şu açıklamalara yer vermişti. Soysal, 'Baskı vardı. Biz buradan arkadaşlarımızı gönderdiğimizde başkanınız istifa etsin deniliyordu. Bizim burada arkadaşlarla konuştuğumuz, istifa etmiyoruz. Seçimle geldik, görevden alabilirler. Soysal, “En son söyleyeceğimiz sözümüz şu: Ülkücülüğü elimizden çekip alamazlar. Biz ülkücü olarak doğduk. Ülkücü olarak öleceğiz. Biz davamıza hizmet için mükellefiz' ifadesini kullandı.

İLLER TEK TEK KAPANIYOR

Son gelinen noktada Kocaeli, Çankırı ve Konya’nın ardından bugün Sakarya il başkanlığı MHP genel merkezi tarafından tasfiye edildiği açıklandı. MHP genel Merkezinin Sakarya valiliğine göndermiş olduğu yazılı açıklamada Sakarya MHP il başkanlığı kapandığı ve valiliğin gereğinin yapması gerektiği ifade edildi. Bu yerlerin görevden alınması sırasında Genel Merkez görevden alınmaların kendi parti içi tüzüklerine aykırılığı neden gösteriyor. Türkiye’de yapılan bu İllerin kapatılmaları gözleri Trabzon İl Başkanlığına çevirdi. Trabzon il Başkanı Muammer Demeli Koray Aydın’ın hem yakın dostu hemde son kongrede kendisini desteklemesi nedeni ile her an görevden alınması söz konusu olduğu iddia ediliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.