MHP'den hükümete destek

MHP'den hükümete destek

MHP Grup Başkanvekili Vural: 'Okul sütü projesiyle ilgili sorumluların üzerine gidilmeli, ancak bu proje de devam etmelidir. Süt dağıtımının sürmesi gerekir'

-''Başbakan, 'ben kül yutmam' diyor. O zaman bu cari açık nedir? Bu nasıl külyutmazlık?''
 
-''AKP, yargı üstünde baskı oluşturarak, tutuksuz yargılanması istenen milletvekillerinin tutukluluklarının devamı konusunda yargıyı da yönlendirmektedir''
 
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, okul sütü projesiyle ilgili yaşanan olumsuz vakalar konusunda sorumluların üzerine gidilmesi gerektiğini belirterek, ''Ancak bu proje de devam etmelidir. Eksiklikler giderilip, süt dağıtımının sürmesi gerekir'' dedi.
 
Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kredi derecelendirme kuruluşları ile polemiğe girdiğini ifade ederek, ''(Ben kül yutmam) diyor. O zaman bu cari açık nedir? Bu nasıl külyutmazlık? 9 yıl boyunca dünyanın en büyük cari açığına ulaştık. Ekonomide işsizlik artıyor, kalkınma durgunluğa doğru gidiyor'' iddiasında bulundu.
 
Başbakan Erdoğan'ın 12 Ocak 2010 tarihinde, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin notunu 2 puan birden artırdıklarına ilişkin yaptığı bir konuşmayı basın mensuplarına dinleten Vural, ''Ama şimdi aynı kuruluşlar kötüye gittiğini söyleyince, bu, Başbakan'ın işine yaramıyor. 'Dün dündür, bugün bugündür' anlayışı... Yalandan kim ölmüş. Aslında Recep Tayyip Erdoğan pembe gözlük takmış, bize de bu tabloyu yutturmaya çalışıyor. Acaba bu kredi derecelendirme kuruluşu hangi ideolojiye sahip? Hani paranın dini, dili, rengi olmaz diyordu Sayın Başbakan'' diye konuştu.
 
''Hababam Sınıfı'' filmindeki ''Külyutmaz'' karakterinin bir sahnesini dizüstü bilgisayardan gazetecilere izleten Vural, ''Millete bunları yutturamazsın Sayın Başbakan. Enflasyonun yüzde 12'ye çıktığını, memura 6 aydır zam verilmediğini yutturabilir misin?'' diye sordu.
 
Bugünkü gazete manşetlerinden örnekler de gösteren Vural, Başbakan Erdoğan'ın kredi derecelendirme kuruluşuna gösterdiği tepkiyi gazetelerin övgüyle vermesini eleştirdi.
 
Okullarda dağıtılan sütten rahatsızlandığı iddia edilen çocuklarla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in ''okul sütü projesinin provoke edildiğine'' ilişkin sözlerini eleştiren Vural, ''Mehdi Eker'e göre, zannediyorum çocuklar kusma taklidi yapıyor. Hükümeti değiştirmeye dönük bir provokasyon söz konusu ve o halde özel yetkili savcıları da göreve çağırmalıdır. Hükümetin bu konuda aymaz bir tavır takınmasını esefle karşılıyorum'' ifadelerini kullandı.
 
Vural, bununla birlikte okul sütü projesinin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Bu konuyla ilgili sorumluların üzerine gidilmeli, ancak bu proje de devam etmelidir. Eksiklikler giderilip, süt dağıtımının sürmesi gerekir'' dedi.
 
Tutuklu milletvekilleriyle ilgili AK Parti grubundan gelen açıklamalar olduğunun hatırlatılması üzerine Vural, şunları söyledi:
 
''Hukuka aykırı işlerden dolayı bir kamu görevlisinin hukuk dışına çıkmasıyla ilgili yargılanmaması için kanun çıkartanlar, tutuksuz olarak bir milletvekilinin yargılanma talebine şaşı bakıyorlar. Hani millet iradesi güçlü olmalıydı? Bu yaklaşım bile AKP'nin millet iradesine, millet egemenliğine şaşkın baktığını ortaya koyuyor. Bu anlaşılıyor ki doğrudan doğruya; yürütmenin siyasi baskısı neticesiyle yargıyı yönlendirme amacı taşıyor. Yargının, yürütme tarafından baskı altına alınma arzusu ortaya konulmaktadır. Bu yaklaşımla AKP, yargı üstünde baskı oluşturarak, tutuksuz yargılanması istenen milletvekillerinin tutukluluklarının devamı konusunda yargıyı da yönlendirmektedir.''
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.