MHP'DEN SİMİTLİ PROTESTO

MHP'DEN SİMİTLİ PROTESTO

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural asgari ücrete yapılan zamma tepki göstererek 'Asgari ücretin endeksi 1 simittir' dedi.

 

Asgari ücrete yapılan 2013 zammının açıklanmasının ardından MHP’den zamma tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, asgari ücrete yapılan zammı eleştirerek “Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir”dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural basın mensuplarının karşısına bir hediye paketiyle çıktı. ''Hükümet, 2013'e girerken vatandaşa güzel bir hediye sundu'' diyen Oktay Vural, beraberindeki hediye paketini açtı ve içinden çıkardığı simidi gazetecilere gösterdi. Oktay Vural, ''Aslında böyle güzel bir sürprizi Başbakan'ın açıklaması lazım. Her güzel şeyi Başbakan açıklardı ama bu, Başbakan'a nasip olmadı'' ifadelerini kullandı.

Oktay Vural, 774 liraya yükseltilen asgari ücret zammının yıllık artış miktarının yüzde 8.5 olarak açıklandığını kaydederek, asgari ücretin yıllık ortalama artış miktarının yüzde 6 olduğunu savundu.

DALGA GEÇİYORLAR

Açlık sınırının son bir yılda 45 lira arttığını, asgari ücrete 33 lira zam yapıldığını dile getiren Oktay Vural,''Açlık sınırındaki artış kadar bile vermediler, dalga geçiyorlar. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. Toplanmaya ne gerek var? 'Asgari ücretliye günde bir simit parası kadar zam yapacağız' deyin, gitsin. Asgari ücretin endeksi artık günde 1 simittir'' diye konuştu.

Oktay Vural, asgari ücret miktarının insan onuruna yakışmayacak düzeyde olduğunu vurgulayarak,''Parlak kağıdın içine koydukları asgari simidi allayıp, pullayıp pazarlıyor. Zarfa değil mazrufa bak. Mazrufta bu var. İşte simit'' dedi.

ÜNİVERSİTELERDEKİ OLAYLAR

Üniversitelerde PKK ve KCK'nın gençlik yapılanmasının baskı uyguladığını ve çatışma ortamı oluşturduğunu da ifade eden Vural, olayları sadece ODTÜ ekseninde değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın ODTÜ Rektörü ile görüşmesinin yeterli olmadığını, Rektörler Kurulu'nun toplanması gerektiğini dile getiren Oktay Vural, ''Yapacakları açıklamalar, hükümetin 10 yıllık icraatlarını methiye değil, yetiştirdikleri gençlerin geleceği ve huzuruna yönelik olmalıdır. Heba edilecek gençliğimiz yoktur'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.