MHP: Sözcü gazetesi tetikçiliğini pekiştirdi

MHP: Sözcü gazetesi tetikçiliğini pekiştirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, Sözcü Gazetesi'nde Kamil Elibol imzası ile çıkan haberlere tepki gösterdi. Yalçın, 'Ne yazık ki Sözcü bu anlayışla medyadaki “tetikçi gazete” konumunu pekiştirirken zaten sarsılmış durumdaki saygınlığını da b

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, Sözcü Gazetesi'nde Kamil Elibol imzası ile çıkan haberlere tepki gösterdi. Yalçın, 'Muhatapları bile bu haberleri yalanlamıştır' dedi.

İşte Semih Yalçın'ın o açıklamaları:

"7 Haziran Seçimleri sonrasında kamuoyundaki itibarı ve inandırıcılığı daha çok artan MHP; “Meyvalı ağaç taşlanır.” misali, çeşitli kesimlerin ve siyasi rakiplerinin hücumlarına maruz kalmaktadır. 

Bir süreden beri bir kısım CHP yanlısı basında dikkati çekecek şekilde MHP aleyhtarı yayın politikası sürdürüldüğü, söz konusu gazete ve televizyonların bu konuda havuz medyasıyla âdeta yarıştığı gözlenmektedir. 

Son günlerde CHP yanlısı mini koroda yer alan Sözcü gazetesinde Kâmil Elibol imzasıyla MHP hakkında bir çok yalan ve iftirası bol haberlere yer verildiği gözden kaçmamaktadır.

Daha önce farklı gazetelerde çalışan adı geçen muhabirin, fazlasıyla müstamel ve kullanılmaya müsait bir gazeteci olarak Sözcü’ye alındığı bilinmektedir.

Bu kişi; şimdi Sözcü’de MHP aleyhinde haber uydurması için tepe tepe kullanılmaktadır. Milliyetçi-muhafazakâr ve Cumhuriyet sevdalısı seçmenin kafasında MHP’yle ilgili istifham uyandırmak, gri propaganda yoluyla olumsuz algı oluşturmak üzere masa başında kotarılmış asparagas haberler onun imzasıyla yayımlanmaktadır.

Son olarak bu muhabirin İstanbul Milletvekili Meral Akşener hakkındaki haberi, buna bariz örnek teşkil etmektedir. Haber yayımlandıktan sonra muhatabı tarafından derhal yalanlanmış hem gazete hem de müstamel muhabir açığa düşmüşlerdir.

TETİKÇİ GAZETE SÖZCÜ

Daha önce de defalarca yapmış olduğu bu tür düzmece haberler muhabirin ismini kirletmekle kalmamakta, gazetenin de ciddiyet ve inandırıcılığını ortadan kaldırmaktadır. Ne yazık ki Sözcü bu anlayışla medyadaki “tetikçi gazetekonumunu pekiştirirken zaten sarsılmış durumdaki saygınlığını da büsbütün zedelemektedir. 

MHP aleyhinde haber uyduran veya uydurması istenen muhabir, Sözcü gazetesinin Ankara Bürosunda çalışmaktadır. Gazetenin Ankara temsilcisi Sayın Saygı Öztürk; MHP camiasında namuslu, dürüst ve sağduyu sahibi bir gazeteci olarak bilinmektedir.

Ancak etik değerleri aşınmış bir muhabirin yalan ve saptırma haberlerinin Ankara’dan servis edilmesine izin vermesi, partimizde ve camiamızda garip karşılanmıştır. 

Ankara Temsilciliğinin İstanbul’dan idare edildiği anlamına gelen bu durumun, Saygı Öztürk’ün saygınlığına halel getirdiğini esefle görüyoruz. 

MHP aleyhinde kamuoyunu etkilemeye ve tetiklemeye yönelik tetikçi gazeteciliğin bütün dünyadaki örnekleri, kahvehane kültüründen veya bir başka deyişle kıraathane edebiyatından yararlanmaktadır.

Ancak bunların, kamuoyu ve seçmen üzerinde temayül belirleyici veya niyet değiştirici etkileri yoktur. Bu gibi periyodiklerin halk nezdinde sadece şamata ve mizah bakımından karşılığı vardır. Batılı basında kullanılan tabirle bu tür gazetecilik, kilise korosuna vaaz vermekten ibarettir. 

O bakımdan bu muhabirin eline yalanı bol haberleri verip sonra da bunları yayımlayanların kendi ellerine bol miktarda hüsran, pişmanlık ve hayal kırıklığından başka bir şey geçmeyecektir.

Basın camiasında bu tür muhabirlerin barındırılmasının ve bilhassa siyasete dair asparagas haber kullanılmasının; mesleğin itibarına zarar verdiğini hatırlatıyor, Sözcü’yü yerlerde süründüren bu haber anlayışını kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.