MHP: Suçlu Validir

MHP: Suçlu Validir

Muğla'da yaşanan öğrenci olaylarından Vali Ahmet Altıparmak'ı sorumlu tutan MHP Milletvekili Metin Ergun, sorularının cevabını alamadığını söyledi

Vali Altıparmak'ın yaptığı basın açıklamasında, kendi sorularının cevabını bulamadığını belirten Milletvekili Ergun, "Muğla sokaklarında bölücü propaganda yapılırken, Türk bayrağı asılı işyerleri ve evler taşlanırken, yüce Türk milletine hakaret içeren sloganlar atılırken ve caddelerde terör estirilirken bunu yapanlara karşı hiçbir tedbir alınmamıştır. Emniyet görevlileri gerekli tedbirleri almıştır fakat onlar devlet görevlisi şuuru ile hareket ettikleri için müdahale edememişlerdir, çünkü müdahale emri verilmemiştir. Nitekim gecenin geç saatlerinde emir verilince aziz emniyet güçlerimiz, 25-30 dakika gibi kısa sürede olaya hakim olmuş ve devlet otoritesini tesis etmişlerdir. Devletin bu gücü vardır. Biz hiçbir açıklamamızda emniyet güçlerini hedef almadık. Tam aksine emniyet güçlerinin, Türk bayrağı taşlanırken gözyaşları içinde olayı izlemek durumunda bırakıldığından söz ettik. Sayın Vali, benim sorularım doğrudan sizedir. Kahraman emniyet güçlerimizin arkasına sığınarak cevap vermeye çalışmayın." dedi.

Muğlalıların emniyet güçlerine niçin müdahale emri verilmediğini merak ettiğini dile getiren Ergun, "Müdahale etmeyin emrini veren kimdir? Ayrıca soylu Muğla halkı şunu da merak etmektedir: Müdahale emri için niçin bayrak asılı işyerlerinin tahrip edilmesi beklenmiştir? Neden bir gece önce bazı işyerlerine birileri gidip, 'Yarın işyeriniz basılacak, tedbir alın.' demiştir? Bu kişiler devlet görevlisi midir? Eğer bunlar devlet görevlisi iseler o zaman durum daha da karmaşık bir hale gelmektedir. Muğla'daki Türk bayrakları, Habur'da kurulan mahkeme salonunda yaşanan utanç verici rezalet olay gibi niçin indirilmiştir? Sayın Vali, alelacele bu emri kim vermiştir? Bunlar belli bir sendikaya üye midir? Bayraklı binaları taşlayanlar arasında devlet memurları var mıdır? Şayet var ise bunlar hakkında hangi işlem yapılmıştır? Her şeye rağmen kendisine karşı yapılan bütün tahriklere sağduyulu olan soylu Muğlalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yalnız herkes şunu bilsin ki Muğlalı bayrağını çok sever ve onu indirtenleri asla affetmez." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Metin Ergun, hiçbir partili ya da ülkü ocaklının bu olaylarda dahli bulunmadığını söyledi. Olayların tek taraflı olduğunu idida eden Ergun, "Eğer bu olaylarda bir partili ya da ülkü ocağı mensubu kişi var ise ben de bu partinin milletvekili olarak bu kişinin ihraç edilmesi için ilk işlemi başlatan olacağım." dedi.

Etiketler :