Bahçeli'nin rakibi belli oldu

Bahçeli'nin rakibi belli oldu

MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın, 4 Kasım'da yapılacak MHP Büyük Kongresi'nde aday olup olmayacağını açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partisinin genel başkanlığına adaylığını açıkladı.

Anadolu Kültür Merkezi'nde salonu dolduran kalabalığa hitap eden Aydın'a sanatçı Ozan Arif de destek verdi. Yapılan konuşmalarda kardeşleri tarafından kuyuya atılan Yusuf Peygamber (as)'e benzetilen Koray Aydın, konuşmasının büyük kısmında AK Parti ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı sert ifadelerle eleştirdi.

İktidarın 10 yıl boyunca ülkücülere karşı bir kıyım yaptığını iddia eden Aydın, yeni anayasaya da şu sözlerle karşı çıktı: "Yeni Türkiye kavramını kullanmaları tesadüf değildir. Bu yüzden yeni anayasa ifadesini kullanıyorlar. AKP'nin yeni anayasasında Türklüğe yer yoktur, devletin temel nitelikleri olan bölünmez, bütünlük, birlik beraberlik, insan merkezli yaklaşım, hak ve hukuk yoktur. Özerklik vardır, çok dillilik vardır, federasyon vardır, bölücü çevrelerin kirli arzuları vardır, fitne vardır, fesat vardır. Türk milleti bu taleplere evet diyemez, dememelidir."

OZAN ARİF'TEN BAHÇELİ'YE: "AÇ ARTIK HAREKETİN ÖNÜNÜ"

Programda ilk konuşmayı sanatçı Ozan Arif yaptı. Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Ozan Arif, şu ifadeleri kullandı: "Benimle ilgi ne düşünürseniz düşünün, hiç önemli değil. Ben 49 doğumluyum, sen 48. Dün sana ağabey derdim bir daha da diyeceğimi düşünmüyordum. Ama ağabey ne olursun bu insanların emeklerini harcatma. Yaptığınız hizmeti olur ya idrak edememiş olabiliriz. Yarın bu gönüllerde yerin olması için, hayallerinde bile olamayacak bir makama geldin. Nimetse nimet olduğu yeter, külfetse külfet olduğu yeter, aç artık bu hareketin önünü. Bu hareketin evlatları birbirine üzmesin, birbirlerine düşmesin. Tecrübenle yine bu sevdaya lazım olursun. Bunu yapmazsan toprağını kürekleyecek adam bile bulamazsın."

Ardından MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayanlara seslenen Ozan Arif, "Elbetteki o sandalyeye niyetlenmek her ülkücünün hakkıdır. Hakkın başka haddin başka şey olduğunu idrak edelim. O sebeple çıkmış veya çıkacak olanlara sesleniyorum; Niyetiniz Türk-İslam davasını ayağa kaldırmaksa bir araya gelmemeniz için ne sebep var? Ama eğer niyetiniz kendinizi bir yere getirmekse yalvarıyorum, ülkücülerin gönülleriyle daha fazla oynamayın." ifadelerini kullandı.

Ozan Arif, Koray Aydın'a destek verme sebebini ise "Yıllar önce bir isyan bayrağı açmıştık. Ben bugün isyan bayrağının yeniden çekildiğini görüyorum, onun için buradayım." diye açıkladı.

Ardından salondakilere Koray Aydın'ı tanıtan bir video izlettirildi.

"ÜLKÜCÜLER AK PARTİ İKTİDARINDA KIYIMA UĞRADILAR"

Salona yoğun alkışlar arasında giren Koray Aydın, yine yoğun alkışlarla sahneye çıktı. Konuşmasının başında ve büyük kısmında AK Parti'nin politikalarını eleştiren Koray Aydın, yargının bir "AKP oyuncağı haline getirildiğini" savundu.

Koray Aydın, "Sadece otoriter rejimlerde görülen baskıcı anlayışla yandaş kuruluşlar ve STK'lar desteklenirken karşı çıkan STK'lar etkisiz kılınmıştır. Bütün bu hamlelerde hükümetin ilk hedef aldığı kesimin Ülkücüler olduğunu iddia eden Koray Aydın, "Bu iktidar Ülkücülere tarihinin en büyük kıyımını yapan iktidar olarak tarihe geçmiştir. Ama biz zalimlerle mücadele etmesini iyi biliriz. Bugünkü zalimlerin zulmünü de bu milletin üzerinden kaldıracak irade yine aynı irade, yani ülkücüler olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu büyük kıyıma karşı tarihin en büyün gençliğini organize edeceğini dile getiren Koray Aydın, "Ülkücülerin kolay lokma olmadığını bu zalimlere hep beraber göstereceğiz. 'El mi yaman bey mi yaman?' hep birlikte göreceğiz." dedi

AK Parti'nin iktidar olduğu 10 yıldan beri 'ikinci tek parti döneminin hayata geçirilmekte' olduğunu öne süren Koray Aydın, "Medya ise ya bendensin ya da benden yana olmak zorundasın tercihine mahkûm edilmiştir. Bugün dünyada medyası susturulmuş tek demokratik ülke yoktur." diye ekledi.

"YENİ ANAYASADA TÜRK KELİMESİNE YER VERMİYORLAR"

Ardından yeni anayasa çalışmalarını eleştiren Koray Aydın, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye kavramını kullanmaları tesadüf değildir. Bu yüzden yeni anayasa ifadesini kullanıyorlar. AKP'nin yeni anayasasında Türklüğe yer yoktur, devletin temel nitelikleri olan bölünmez, bütünlük, birlik beraberlik, insan merkezli yaklaşım, hak ve hukuk yoktur. Özerklik vardır, çok dillilik vardır, federasyon vardır, bölücü çevrelerin kirli arzuları vardır, fitne vardır, fesat vardır. Türk milleti bu taleplere evet diyemez, dememelidir. Çünkü bu talepleri milletimizin önüne getirenlerin oynadıkları oyun çok açık. Yeni anayasada Türk milleti olmayınca bunlar rahat edecekler. Bu kirli oyunu her gece TV'den bize anlatıyorlar. Sinirlerimizi ala ala anlatıyorlar. Bu kirli plana karşı yapacağımız tek şey kalıyor. Halka gitmek, halkla bütünleşmek, bu planı deşifre etmek. Bu milleti uyandırıp ayağa kaldırarak bu hain plana ancak dur diyebiliriz."

Salonda toplanan partililere önlerinde bütün bunlara karşı çıkabilmek için 3 seneleri olduğunu söyleyen Aydın, önümüzdeki 3 yıl içinde gerçekleştirilecek seçimleri hatırlattı.

Bu üç senede yeni anayasanın gündeme geleceğini belirten Aydın, "Yeni anayasa demek, bu anayasadan Türk'ün adının kazınması demektir. Binlerce yıldır var olan bu yüce milletin adını tarih sahnesinden silme girişimidir bu anayasa. Farz edelim ki başarılı oldular, yarın bu ülkenin adının Türkiye olmasına ne gerek var demeyecekler mi. Çok değil bundan 15 sene önce bunlara muhatap olmadık mı?" diye sordu. Bu üç yıllık süreçteki oyunda MHP'nin aktör olması gerektiğini belirten Aydın, MHP'nin şu anki haliyle bunu yapamayacağını ifade etti.

"TÜRKİYE TARİHİNİN EN DIŞA BAĞIMLI HÜKÜMETİ AK PARTİ HÜKÜMETİDİR"

AK Parti'ye eleştirilerini ekonomi ve dış politika alanlarında sürdüren Koray Aydın, AK Parti hükümetinin "Türkiye tarihinin en dışa bağımlı hükümeti, en kukla hükümeti olduğunu" iddia etti. Aydın, "Bu hükümet AB'ye girmek adına her türlü tavizi vermiştir. Milli ve üniter devlet üyelik adına her geçen gün tasfiye edilmiştir. Annan Planı denilen Türklüğe karşı komplonun parçası olmaktan tereddüt bile edilmemiştir." dedi.

Dış politikada ise AK Parti'nin, İsrail'in çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini dile getiren Aydın, "AKP'nin İsrail menfaatlerine karşı olan bir adımı var mıdır?" diye sordu. Koray Aydın, Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Mavi Marmara'da şehit olanlar için ne yaptın? Suriye yakınlarında düşen jet için ne yaptın? Nasıl çuval geçirildiğinde ne yaptıysan oturup üstüne bir bardak su içtin." diye seslendi.

Malatya, Kürecik'te kurulan radar üssünün de İsrail'i korumak için kurulduğunu savunan Aydın, İran'ın da kaybedildiğini öne sürdü.

"AK PARTİ'NİN DIŞ POLİTİKASININ ÖZETİ SIFIR SORUN DEĞİL SIFIR SONUŞTUR"
AK Parti hükümetinin Suriye'yi iç savaşa sürükleyecek adımlar attığını, Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya yeni yerler açıldığını iddia eden Koray Aydın, "Orada yüz binlerce Türk soydaşı tehdit altındadır. Stratejik derinlik yaratarak sıfır sorun diyen AK Parti'nin politikaları çökmüştür. AKP'nin dış politikasının özeti sıfır sorun değil sıfır sonuçtur." şeklinde konuştu.

Suriye'de akan kanın Müslüman kanı olduğunu ve silahların da Türkiye'den gittiğini dile getiren Koray Aydın, "Akan Müslüman kanını içine sindirebilecek bir tane kardeşimiz olabilir mi oy vermiş AKP'ye. Hepsinin yüreği yanıyor. Çünkü bu işin geleceği noktanın Türkiye'nin başına nasıl bela olacağını herkes görüyor." şeklinde konuştu.

"ÜLKÜCÜNÜN ÖMRÜ İKTİDARI BEKLEYEREK Mİ GEÇECEK"

"Bu milleti sahipsiz sanmayın, biz daha son sözümüzü söylemedik." diyen Koray Aydın, çözümün sadece MHP'de olduğunu iddia etti. Ardından partisine yönelik eleştirilerini sıralayan Koray Aydın, parti içi demokrasinin rafa kaldırıldığını, birçok ülkücünün küstürüldüğünü, MHP'nin geliştirilmesine yönelik farklı önerilerin ihanetle eş tutulduğunu savundu. "Siyaset yapmak sadece teşkilatları açık tutmak olarak anlaşılır haline gelmiştir. MHP küçük olsun bizim olsun anlayışıyla yürütülemez." eleştirisinde bulunan Koray Aydın, alınan seçim sonuçlarının da mevcut yönetimin yanlış olduğunu gösterdiğini aktardı.

"Ülkücülerin ömrü iktidarı bekleyerek mi geçecek?" diye soran Aydın, Türk seçmeninin verdiği mesajın doğru algılanması gerektiğini dile getirdi. MHP'nin de artık kendini sorgulaması gerektiğini dile getiren Koray Aydın, Türk milliyetçiliğinin millet iradesini ve idaresini esas aldığını vurguladı. Aydın, MHP'nin siyaset yönteminin de değişmesi gerektiğini vurguladı.

"ULAŞILMADIK TEK VATANDAŞ KUCAKLANMADIK ÜLKÜDAŞ KALMAYACAK"

Salonu hınca hınç dolduran partililer, sık sık "Durma ilerle Türkiye seninle" ve "İhanetin kalbine saplanacağız" şeklinde sloganlar attı. Salonda ise "Ortak gönül ortak akıl ortak başarı" ve "Gelenekten geliyoruz geleceği seçiyoruz" pankartları asıldı. Bütün ülkücüleri kucaklama düşüncesiyle yola çıkan Koray Aydın'ın, "Ulaşılmadık tek vatandaş, kucaklanmadık tek ülküdaş kalmayacak." sloganını kullanacağı öğrenildi.

Salondaki ekranda ise "AKP'nin dış politikası sıfır sorun değil sıfır sonuçtur," ifadelerinin yer aldığı gözlendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.