MHP'de sürpriz başkan adayı

MHP'de sürpriz başkan adayı

21. Dönem MHP Eskişehir Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Servet Sazak MHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayarak, MHP'nin seçimli olağanüstü kurultay kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Sazak açıklamasında, "1 Kasım seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi tablo, ülkücü harekette, kongrenin artık bir zaruret haline geldiği inancını doğurmuştur. Kongremizin partimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı adayı olduğunu açıklayan Sazak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin aldığı kongre kararını "MHP mensuplarının taleplerinin genel merkez tarafından yerine getirilmesi" olarak değerlendiriyoruz. Bununla birlikte, hukuki süreçle ilgili belirsizlik maalesef devam ediyor. Bu belirsizlik partimizi bir ayrışmaya götürmemelidir. Dava arkadaşlarımın da bu inançta olduğunu biliyorum. Mazimizin omuzlarıma yüklediği sorumluluğun gereği olarak, şahsımla ilgili adaylık açıklamasını önümüzdeki hafta yapacağım. Kongremizin partimize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

Süleyman Servet Sazak kimdir?

17 Temmuz 1955 yılında Eskişehir'de doğan Süleyman Servet Sazak, Ankara'da yaşamaktadır. Uzun yıllar aile şirketinde yönetici olarak görev yapmıştır.

21. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekilliği yapmıştır. Yüksel Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. Gümrük ve Tekel eski Bakanı merhum Gün Sazak Bey'in oğludur.

Atatürk'ün silah arkadaşı olan ve aynı zamanda kurucu meclis üyeliği sıfatını taşıyan Merhum Emin Bey'in torunudur. Bunun yanı sıra Fenerbahçe Spor Klübü eski başkanı Güven Sazak Bey'in de yeğenidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.