MHP’deki derin sızıntı

MHP’deki derin sızıntı

26 Temmuz'da Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis şehit edildi. İlçe bir anda Kürt-Türk kavgasının fitilini ateşlemek isteyenlerin oyunlarına sahne oldu.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Hasan Çağlayan, "Bir yerler birilerini organize ettiği" değerlendirmesinde bulundu. Teşkilatlanma eski Başkanı Mahir Damatlar ise "Çirkin provokasyon birilerinin boğazında kaldı" ifadesini kullandı.

Dörtyol provokasyonuyla ilgili ses kaydı gündemi sarstı. Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı'ya ait olduğu ileri sürülen, "Kürtlerin kahveye yürüyeceksiniz" ve "Hazır fırsat geçmişken yıkalım, yakalım" ifadeleri kirli oyunu gözler önüne serdi. Ülkü ocaklarında yöneticilik yapmış isimler benzer senaryoların daha önce de devreye sokulduğunu hatırlatarak ocaklara sızmaların olabileceğine dikkat çekti. Bu tür olayların ülkü ocaklarının bütününe mal edilmemesi gerektiğinin de altı çizildi.

BAŞKANIMIZ KAOS EMRİ VERMİŞTİ

12 Eylül öncesinde Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapan Çorum eski Milletvekilli Hasan Çağlayan, ses kaydını "Sanki bir yerler birilerini organize ediyor" şeklinde değerlendirdi. Ülkü Ocaklarının kullanılmış olabileceğini söyleyen Çağlayan, "Bu metot, bünye içerisine sızmış birilerinin bir yerlerden aldıkları organizasyonla yaptıkları işlerin göstergesi olabilir" ifadesini kullandı. Bu yapının içerisinde Ülkü ocakları başkanının da olabileceğini belirten Çağlayan, bunu kurum mantığı ile açıklamanın yanlış olacağını vurguladı. Bazı insanların birileri tarafından görevlendirilmiş ve emir veren önemli konumlara gelebildiğini aktaran Çağlayan, "Bu provokasyon ülkü ocaklarının içerisine sızmış yapının eseridir. Legal örgütün illegal bir konuda kullanmak istenilmesidir. Bunlar bizim başımıza da geldi. Çok güvendiğimiz bir ocak başkanımız, bu ülkenin kaos içerisine girmek için emirler verdi, sevk ve idare etti. Neticede bir yerlere bağlı olduğu ortaya çıktı. Bu olayda da benzer bir organizasyon var" şeklinde konuştu.

LOKAL BİR KULLANMA OLABİLİR

Ülkü Ocakları Teşkilatlanma eski Başkanı Mahir Damatlar da ses kaydındaki konuşmaları onaylamanın mümkün olmadığını belirtti. Damatlar, Hatay Ülkü Ocağı Başkanı Kaşıkçı'nın "Başkanım" diye hitap ettiği kişinin 'Ülkü Ocakları Genel Başkanı' olmadığını savundu. Dörtyol olayında provokasyonlar olduğunu anlatan Damatlar, şöyle devam etti: "Ülkü Ocaklarının genel misyonu vatanın bütünlüğü noktasındadır. Ülkü ocakları provokatörlerin taşeronluğunu yapmış bir müessese değildir. Yüz binlerce kişilik bir yapıda, birileri kullanılabilir, hatta birilerinin heyecanından istifade edilebilir. Lokal bir kullanma olabilir. Ama ülkü ocaklarının vazifesi vatanını milletini seven insanlar yetiştirmektir. Dörtyol'daki çirkin provokasyon birilerinin boğazında kalmıştır. Orada bazı ülkücüler kullanılmıştır ama bu bütün ülkücü camiaya mal edilemez."

İŞTE TUZAĞIN BELGELERİ

1- 26 Temmuz'da Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis şehit edildi. İlçe bir anda Kürt-Türk kavgasının fitilini ateşlemek isteyenlerin oyunlarına sahne oldu. Saldırıda kullanılan aracın  Payas Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Bestami Kılınç'a ait olduğu belirlendi.

 

2- Bestami Kılınç'ın JİTEM'in haber elemanı olduğu ortaya çıktı. Polise çelişkili ifadeler kullanan Kılıç, olaydan birkaç saat önce de JİTEM elemanları Astsubay A. U., Uzman Çavuşlar E. G. ve T. L. ile görüşmüştü. 

 

3- Polisler, Kılıç'a ait aracı takip ederken 155 'polis imdat' hattına sahte bir ihbar yapıldı. Katilleri takip eden bazı polisler, sahte aracın peşine gönderildi. Katiller ise JİTEM elemanı Kılıç'a ait asıl araçla birlikte kaçmayı başardı. 'Sahte ihbarı yapanın Uzman Çavuş M.D. olduğu anlaşıldı.

4- 'Teröristler yakalandı' söylentisiyle emniyet binasının önünde öfkeli kalabalık toplandı. Karakol bahçesinde şüpheli olduğu öne sürülen bir vatandaş, silahla yaralandı. Daha sonra Kürtlere ait işyerleri taşlandı ve BDP ilçe binası ateşe verilmek istendi.

5- MHP'li Dörtyol Belediyesi'ne ait itfaiye araçlarının Kürtlere ait işyerleri ve BDP binasındaki yangına müdahale etmediği iddiaları polis raporlarıyla tescillendi.

6- Savcılığa gönderilen bir ihbar mektubunda olaylarda Ülkü Ocakları ve MHP İl yöneticisinin yönlendirici olduğu iddia edildi.

7- Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Lütfü Kaşıkçı'ya ait olduğu belirtilen ses kaydı provokasyon iddialarını perçinledi. Kaşıkçı, Kürt-Türk çatışması çıkması için "Kürtlerin kahveye yürüyeceksiniz" diye talimat veriyordu. Telefonda 'başkanım' diye hitap ettiği birine de; "Hazır fırsat da elimize geçmişken birkaç yer yıkalım, yakalım" diyerek planlarını anlatıyordu.

ALPERENLERE DE TUZAK KURULDU

Hatay Dörtyol'u karıştıran derin yapıların Ayasofya Camii'nde bayram namazı kılmaya hazırlanan Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları'na da tuzak kurduğu ortaya çıktı. BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, dün düzenlediği basın toplantısında provokasyon ihbarı aldıklarını belirterek bu düşünceden vazgeçtiklerini açıkladı. Karacan, "Bazı istihbari bilgilere göre, Bayram namazı kılmak için toplanan insanlar arasına sızan kurgulanmış bazı organizasyonlar girecekti. Bu kişilerin provokatif hadiselere neden olacağı ve girişimi sabote edeceği bilgisine ulaştık" dedi. Karacan, konunun takipçisi olacaklarını ve Ayasofya'ya Özgürlük adında bir platform kuracaklarını da sözlerine ekledi.

HABER: Serbest ÖZDEN / İSTANBUL - BUGÜN

 

Etiketler :