MHP'den CHP'ye Plaket

MHP'den CHP'ye Plaket

Kızılcahamam Belediye Başkanı MHP'li Coşkun Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'e plaket verdi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı MHP'li Coşkun Ünal, Kızılcahamam'a "Termal Sular ve Sağlık Turizmi Enstitüsü" kurulması için kanun teklifi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'e plaket verdi. Ateş, bunun Türkiye siyasetinde çok da görülmeyen bir hareket olduğunu belirterek "Gösterdiğiniz bu olgunluk, ender görülen bir şey" dedi.

 

CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Oğuz Akçan ile birlikte CHP Genel Merkezi'ne gelen Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, ilçelerine sahip çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ateş'e teşekkür etti. Coşkun Ünal, Ateş'e ilçe adına teşekkürlerini sunarken, Kızılcahamam'ın kongre, termal ve jeopark merkezi olması için de destek istedi.

 

 

 

Yılmaz Ateş, Başkan Ünal'a teşekkür ederek, "Bu hareket, Türkiye siyasetinde çok da görülmeyen bir hareket. Ben bir partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekiliyim, siz ise başka bir partiden seçilmiş bir Belediye Başkanısınız. Kadirşinas bu hareketiniz için teşekkür ederim. Gösterdiğiniz bu olgunluk, ender görülen bir şey" dedi.

 

 

Kızılcahamam'ın şifa turizmi açısından hak ettiği ilgiyi göremediğini ifade eden Ateş, "Kızılcahamam, Ayaş ve Haymana ilçelerinde şifalı sular olmasına rağmen birçok Başkentli bile şifa için Afyon veya Yalova'ya gidiyor. Kızılcahamam'a Termal Sular ve Sağlık Turizmi Enstitüsü kurulması için kanun teklifi verdim. İktidarıyla muhalefetiyle el ele verip bu enstitüyü kurmalı ve şifalı sularımızın tanıtımını iyi yapmalıyız" diye konuştu. Almanya'da bulunan 300 kadar kaplıca merkezine her yıl ortalama 6-7 milyon kişinin gittiğini kaydeden Ateş, Türkiye'ye gelen sağlık turisti sayısı 150 bin civarında olduğunu, bu sayının artırılması için gereken önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :