MHP'den "EVET" ihracı

MHP'den "EVET" ihracı

MHP yönetimi referandumda "evet" oyu kullanacağını açıklayanlara göz açtırmıyor...

Referandumda "evet" oyu kullanacağı yönünde hakkında söylenti çıkan MHP'li Belediye Başkanı partisinden ihraç edildi.

MHP Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Antakya Merkeze bağlı Ovakent Belediye Başkanı Abdülşükür Mert hakkında partiden ihraç kararı aldıklarını açıkladı.

Çirkin yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti yetkililerinin Belediye Başkanı Mert'le görüştükleri bilgisini aldıklarını söyleyerek "Parti yetkilileri belediye başkanına siyasi rüşvet teklif etmiş ve bu konuda 24 Ağustos 2010 günü taraflar arasında bir görüşme yapıldığı bilgisi ulaşmıştır. Belediye Başkanı da tekliflerini bugün itibariyle belde halkına ileteceğini ve oradan çıkacak kararı da AKP yetkililerine bildireceğini iletmiştir.Yani bir başka deyişle henüz belde halkından ne yönde karar çıkacağı belli değildir. Belki de MHP'de kalma yönünde bir görüş oluşacaktır. Biz Ovakent halkının takdirine saygı duymak zorundayız. Ancak karar ne yönde olursa olsun, böyle bir belediye başkanı ile yola devam etmek MHP'nin ilkeleri açısından mümkün değildir. Çünkü MHP mert insanların partisidir" ifadelerine yer verdi.

Ovakent Belediye Başkanı Abdülşükür Mert ise henüz hakkında çıkan söylentilere ve MHP'den ihraç edilme gerekçelerine yanıt vermedi.

CİHAN

Etiketler :