MHP’nin iktidar derdi yok

MHP’nin iktidar derdi yok

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “MHP üst yönetiminde iktidar olmak istememe görüntüsü var. İktidardan korkmak, kaçmak, iktidar olmak istememek gibi bir yaklaşım var” dedi.

 Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara’daki terör saldırısına ilişkin, “Bu terör saldırısı Türkiye’ye karşıdır. Bunun altına ama, vesaire gibi ifade kim koyuyorsa yanlış yapar. Türkiye’nin başkentinde yapılmıştır. Bu Türkiye’deki istikrarı bozmak maksadıyla yapılmıştır. Demek ki denediler, siyaseten bozamıyorlar. O zaman da zorla bozabilir miyiz diye bir denemenin içindeler” dedi.

Türkeş, bazı yerel televizyon kanallarının ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara’daki terör saldırısını değerlendiren Türkeş, saldırının, seçime giderken Türkiye’de dağınıklık ve düzensizlik yaratmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Türkeş, “Bu terör saldırısı Türkiye’ye karşıdır. Bunun altına ama, vesaire gibi ifade kim koyuyorsa yanlış yapar. Türkiye’nin başkentinde yapılmıştır. Bu Türkiye’deki istikrarı bozmak maksadıyla yapılmıştır. Demek ki denediler, siyaseten bozamıyorlar. O zaman da zorla bozabilir miyiz diye bir denemenin içindeler” diye konuştu.

Türkeş, muhalefetin yükten ve görevden kaçtığını, “istifa edecek misin etmeyecek misin” gibi beyanlarda bulunmaması gerektiğini söyledi.

Neden AK Parti’yi tercih ettiğine yönelik bir soru üzerine Türkeş, siyasi partilerin araç olduğunu, siyasi partileri amaç yapmamak gerektiğini bildirdi.

Siyasetçinin amacının, bir araç vasıtasıyla içinden çıktığı topluma hizmet etmek olması gerektiğine vurgu yapan Türkeş, “İki siyasi parti var aynı oy tabanının üzerinde. Türkiye’nin yüzde 65-70’i merkez sağ, muhafazakar, mütedeyyin yani dinine bağlı yurdunu, vatanını seven milliyetçi insanlar. Türk siyasetine baktığınızda geriye kalan yüzde 35’i CHP ve HDP temsil ediyor. Buradaki yüzde 65’lik oranın üzerinde de iki parti var, biri AK parti öbürü de MHP” dedi.

Türkeş, 2007’den beri MHP’de siyaset yaptığını belirterek, “Tabanla hiç bir problemimiz yok. Fakat MHP üst yönetiminde iktidar olmak istememe görüntüsü var. Niyesini onlara sormak lazım. İktidardan korkmak, kaçmak, iktidar olmak istememek gibi bir yaklaşım var. Ben siyasete insanlara hizmet edeyim diye girdim. Böyle bir ekiple bir şey olmayacağını gözlemlediğimiz yerde, iktidar olup topluma hizmet veren ve vermeye de devam etmek isteyen yapıya geçtim” değerlendirmesinde bulundu.

“MHP Genel Başkanı Bahçeli daha önceden sert açıklamalar yaparken, ‘Tuğrul bey bizim himayemizdedir, severiz” gibi bir açıklama yaptı. Nasıl değerlendirirsiniz” sorusuna Türkeş, “İkil bir tutum, köpeklerine havlatıyor, kendisi nazik konuşuyor” cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.