MHP'nin Kurucuları Rahatsız

MHP'nin Kurucuları Rahatsız

Bahçeli'nin işkencelere maruz kalan ülkücülerin anayasa paketini desteklemesine kızarak bu kişileri 'kendinden menkul zavallılar' olarak nitelendirmesine tepkiler devam ediyor.

Bahçeli'nin eski MHP'li milletvekilleri ile 12 Eylül darbesinin ardından cezaevinde işkencelere maruz kalan ülkücülerin anayasa paketini desteklemesine kızarak bu kişileri 'kendinden menkul zavallılar' olarak nitelendirmesine tepkiler devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kurucuları, Bahçeli'nin açıklamalarının ülkücü camiayı derinden üzdüğünü belirterek milletin taleplerine aykırı bir politika yürütülmesinin kendilerini derinden üzdüğünü vurguladılar. Asıl zavallılığın ise milletin MHP'ye sağın liderliğini verdiği halde Başbakan olmaktan korkup emaneti götürüp geçmişte 'katiller, caniler' diyenler ile hükümetler kurmak olduğu belirtildi.

Bahçeli'nin talihsiz bir o kadar da vefasızlık örneği teşkil eden açıklamasının özellikle de "kendilerinden menkul zavallılar, eski ülkücüler" tabirlerinin Kurucular Kurulu üyelerini ve ülkücü camiayı derinden üzdüğünün dile getirildiği açıklamada, ülkücü hareket mensuplarının hiçbir zaman zavallı olmadığı, daima dik durduğu, en ağır işkenceler altında bile şahsiyet, haysiyet ve vakarlarından zerre miktar taviz vermediklerine dikkat çekildi.

MHP Kurucular Kurulu üyeleri Naci Meriç, Hayrettin Başeğmez, Kemal İnandı, Mehmet Zeybek, Hüseyin Ünlüer, Niyazi Ahıska ve Fikret Fırat'ın imzasını taşıyan açıklamada, "Ülkücüler hiçbir zaman eski veya yeni de olmamışlardır. Dün de bugün de ülkücü olmuşlardır. Ülkücü Hareketin (muvafığı, muhalifi) hiçbir ferdi, böyle bir hakarete müstahak değildir. Bu talihsiz beyanlar, ağacın, kendisini kesen balta için dediği gibi 'ne yapalım ki sapı benden' misali bizlere acı vermektedir. Asıl zavallılık; aziz Milletimiz partimize sağın liderliğini verdiği halde Başbakan olmaktan korkup emaneti götürüp geçmişte 'katiller, caniler' diyenler ile hükümetler kurup önlerinde süklüm püklüm dururken, ülküdaşlarıma aslan kesilip hakaretler yağdırmak ve ülküdaşlarına işkence edenler ile aynı safta yer almaktadır." ifadeleri kullanıldı.

13 yıllık Bahçeli yönetiminin, rahmetli Başbuğ'unun yolundan ve kadim MHP misyonundan saptığının üzüntüyle müşahede edildiğinin belirtildiği açıklamada, bu konuda zaman zaman yapılan uyarmalara ve fikir beyanlarına hiç de demokratik ve nazik olmayan üsluplarla karşılık verildiği ve "kol kırılır yen içinde" diyerek sineye çekildiği kaydedildi.

Partinin, misyonlarına yabancı, ülkücü hareketin imanından ve heyecanından yoksun (yabani kuşlar tabir edilebilecek) kimselerle doldurulduğu savunulan açıklamada, ülkücülük ve ülkücülerin dışlandığı ileri sürüldü.

"Ülkücülük milletin değerlerine dayanır, ülkücüler de onları yüceltmek ve milletinin hak ve hukukunu her türlü baskı, zulüm ve dayatmalara karşı korumak davasını ve mücadelesini yürütür." denilen açıklamada, şu görüşler dile getirildi: "Bu inanç ve azimle kurduğumuz MHP'nin 13 yıldır ne yazık ki bu davaya yabancılaşmış olduğunu görmek bizlere acı vermektedir. Asıl zavallılık; milletine yönelen her tür tehlike ve tecavüze göğsünü siper eden ve onun, tarihte olduğu gibi milletler ailesi içinde hak ettiği mevkii alması uğruna verdiği mücadelede ülkücülere en fena muameleleri reva görenlerin yaptıkları Anayasaya yıllardır bir alternatif üretemeyip, onu nevzuhur partilerin eline bırakmaktır. MHP ve ülkücüler, darbecilik ve darbecilerden en çok çekmiş bir topluluk olduğu halde, darbeciliğe ve onların Anayasası ve o anayasa ile kurdukları düzenlerine karşı 13 yıldır hiçbir mücadele koymamış, alternatif anayasa projelerini herkesten evvel bizzat kamuoyuna sunmaları gerekirken, hiç de yeterli olmayan değişiklik tekliflerinin bile gerisinde kalıp milletin taleplerine aykırı bir politika yürütmesi bizleri derinden üzmektedir. Bu politika MHP'ye değil AKP'ye prim sağlamaktadır."

Etiketler :