MHP’ye “367” hatırlatması

MHP’ye “367” hatırlatması

MHP Kurucular Kurulu Üyesi: "367 gibi bir hukuk ucubesiyle Meclis iradesinin önünün kesilmesine neden olan DP ve ANAP gibi olacaklar. "

MHP yönetiminin aksine darbe mağduru ülkücüler ‘evet’ açıklamalarını sürdürüyor. Vakit’e konuşan MHP Kurucular Kurulu üyesi Naci Meriç, 19 Ağustos 1981 günü "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” ile yargılanarak linçe tabi tutulan ülkücüler için ‘evet’ oyu kullanacağını söyledi.

 

Yakalanan fırsatı değerlendirmemenin darbecilerin ekmeğine yağ sürmek anlamına geleceğinin altını çizen Meriç, ülkücülerin ‘hayır’ cephesinde yer almalarının geçmişte yaşanan zulmü kabul edecekleri anlamına geleceğini belirtti.

ANAP VE DP GİBİ OLACAKLAR

Kurucular kurulu üyesi olduğu MHP’yi anlamakta zorlandığını ifade eden Meriç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkücüler jakobenlerin kuyruğuna takılmayacak. Taban ‘evet’ diyecek. Vesayetin peşine takılarak ‘hayır’da ısrar eden genel merkez yöneticileri yaptıkları hatayı genel seçimlerde anlayacak. 367 gibi bir hukuk ucubesiyle Meclis iradesinin önünün kesilmesine neden olan DP ve ANAP gibi olacaklar. Son sözü millet söyleyecektir. Ama en ağır söz hakkı ülkücülerde…” Meriç, Pazartesi günü Ankara’da ülkücüler ile bir araya gelerek MHP’yi son kez uyaran bir deklarasyon yayınlayacaklarını da sözlerine ekledi.

YAŞANAN ACILAR HALEN İÇİMİZDE

12 Eylül döneminde vatani görevini yaparken kışladan alınarak 31 gün boyunca ağır işkence altında ifadesi alınan ve Manisa ülkücüler davasında yargılanan Necmi Rıza Akdinç ise, darbecilerin yargılanması için ‘evet’ oyu kullanacağını söyledi. Darbe döneminde yaşanan hukuksuzlukların acısının ülkücülerin içinde olduğunu vurgulayan Akdinç, “Gelecek nesiller bu acıları yaşamasın, darbeye zemin hazırlayan kirli oyunlar bir daha oynanmasın diye referandumda ‘evet’ oyu kullanacağım” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ – VAKİT

Etiketler :