MHP'ye ters salvolar

MHP'ye ters salvolar

Darbe mağduru Ziya Karaçam: MHP'yi Ülkücü olarak görmüyorum

12 Eylül darbesinde işkence gören ve 10 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan dönemin ülkücü gençlerinden Ziya Karaçam, referandumda oyunun 'evet' olacağını söyledi. 12 Eylül mağdurları olarak 'evet' kararı aldıklarını ifade eden Karaçam, MHP'nin referandum için 'hayır' kampanyası başlatmasını eleştirti. Karaçam, MHP'de bir kayma, politikalarında bir sapma olduğunu savunarak partiyi ülkücü olarak görmediğini ifade etti.

1963 yılında Çankırı'da dünyaya gelen Karaçam, 1980 yılında 17 yaşında cezaeviyle tanıştı. Kendisine 23 yıl ceza verildi. 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra 1991 yılında cezaevinden çıktı. Bugün avukatlık yapan Karaçam, cezaevinde yaşadıklarını, MHP'nin tutumunu ve referandumdaki tavrını Cihan Haber Ajansı muhabirine anlattı. 12 Eylül döneminde ortamın karışık olduğunu dile getiren Karaçam, suç faili olsun olmasın herkesin alınıp işkenceden geçirildiğini söyledi. Yapılan işkencelerden dolayı yapmadıkları suçları dahi kabullenmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Karaçam, 15 dakikalık havalandırma sırasında bile işkence yapıldığını belirtti.

İnandıkları dava için cezaevine girdiklerini anlatan Karaçam, sağ sol farketmeden her iki tarafında aynı işkenceyi gördüğünü kaydetti. 12 Eylül mağdurlarından olduklarına dikkat çeken Karaçam, bir hukukçu olarak Anayasanın değişmesi gerektiğini vurguladı. Anayasanın 12 Eylül'ün kalıntılarını taşıdığını anlatan Karaçam, "Herkes yargılansın, aklansın. Suçu yoksa, zaten suçu yoktur. Anayasada demokrasiyi engelleyen dayatmalar var, halkın önünü tıkayan dayatmalar var. Anayasanın değişmesinin faydalı olacağına inanıyorum. Millet için de faydalı olacağına inandığım için evet diyeceğim. Etrafıma, aynı fikri taşıdığım insanlara da detaylı şekilde izah ediyorum." dedi.

`MHP'NİN TAVRINI ANLAMIŞ DEĞİLİM"

MHP'nin tavrına katılmadığını dile getiren Karaçam, sırf muhalefet olsun diye, AK Parti Anayasayı değiştirdi diye MHP'nin CHP ile beraber hareket ettiğini belirtti. Belki CHP'nin kendine göre menfaati olabileceğini ve 'hayır' diyebileceğini ifade eden Karaçam, "MHP'nin hayır kampanyası başlatmasını anlamış değilim. Niye, 12 Eylül mağdurları biziz. Ülkücüleri biziz. Biz 'evet' diyorsak, hangi mantıkla 'hayır' kampanyası yapıyorlar, bilmiyorum." diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım'ın referandumu destekleyen ülkücülere yönelik sözlerine tepki gösteren

Karaçam, şöyle devam etti: "Ülkücülere hakaret etmelerini anlamış değilim. Katılmıyorum, o düşünce kendilerine aittir. 80 öncesi ülkücüsü olarak onları kınıyorum. Düşüncülerinden dolayı kınıyorum MHP'yi. MHP'de bir ülkücü olarak başka yönlere kayma, sapma olduğu kanaatindeyim. Anlamış değilim tavrını. O zaman ben MHP'yi ülkücü olarak görmüyorum."

 

"12 EYLÜL ZİHNİYETİ İLE ERGENEKON ZİHNİYETİ AYNI"

Rahmetli Alparslan Türkeş'in gerçekten liderleri olduğunun altını çizen Karaçam, o hayatta olsaydı böyle olmayacağını, daha farklı şeylerin olacağını söyledi. Rahmetli Başbuğun düşüncesinin de Anayasayı değiştirmek olduğunu anlatan Karaçam, Kenan Evren'in "Yargılanırsam intihar ederim" sözleri için ise "Kendi düşüncesi. Suçlu bir insanın en son noktada söyleyeceği sözler onlar." değerlendirmesinde bulundu.

Evet oyunu vicdanen ve hür iradesiyle verdiğini dile getiren Karaçam, Ergenekon soruşturması için "12 Eylül'deki zihniyet neyse Ergenekon'daki zihniyette aynı. Değişen bir şey yok, farklılık yok. Aynı düşünce, aynı zihniyet bir değişiklik görmüyorum." değerlendirmesini yaptı.

"HİSLERİ OLAN HERKES AĞLAR"

Karaçam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül'de sağdan ve soldan askeri cuntanın idam ettiği iki sembol isim Necdet Adalı ve Mustafa Pehlivanoğlu'nu anlatıp Ülkücü Pehlivanoğlu'nun mektubu okurken ağlamasını da değerlendirdi.

Mustafa Pehlivanoğlu'nun kendi kalbimde çok değerli bir insan ve şehid olduğunun altını çizen Karaçam, şöyle devam etti: "O mektubu okuyup da ağlamayacak insan göremiyorum ben. Herkes ağlar, hisleri olan, vicdanen o mektubu okuduğu zaman ağlar. Bende her zaman okuduğum zaman ağlarım."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakana selpak göndereceği yönündeki açıklamalarını da yanlış bir tutum olarak gören Karaçam, "Ülkücü bir düşünüş olarak görmüyorum. O konuşmasını kınıyorum, o düşüncesini kınıyorum." dedi.

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici başta olmak üzere 80 döneminde işkence görmüş ülkücülerin MHP'nin tavrına tepki göstermesini isteyen Karaçam, 12 Eylül mağdurları olarak 'evet' kararı aldıklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :