Miami Heat Yedi Maçlık Mağlubiyet Serisini Bitirirken Sabonis’in Triple Double Performansı Yetmedi!

Miami Heat Yedi Maçlık Mağlubiyet Serisini Bitirirken Sabonis’in Triple Double Performansı Yetmedi!

Son yedi maçtır üst üste kaybeden Miami Heat misafir ettiği Sacramento Kings takımını yenerek yenilgi serisine nihayet son verdi. Miami Heat 115 - Sacramento Kings 106

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

Miami Heat maça Rozier, Adebayo, Herro, Highsmith ve Butler ilk beşi ile başlarken Sacramento Kings ise Barnes, Murray, Sabonis, Huerter ve Fox beşi ile sahadaydı.

İlk çeyrek mücadeleci, dengeli, ama düşük skorlu bir oyunla başladı. Nitekim ilk 6 dakika sonunda skor sadece 12-10 Kings lehineydi. İlerleyen dakikalarda sazı eline alan Jimmy Butler toplamda bulduğu 9 sayı ile takımını sırtladı. İlk çeyreği Heat 28-22 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Heat fırtına gibi girdi. Richardson’ın arka arkaya basketleri ve etkin oyun farkı 18 sayıya dek açtı. Ama aldıkları mola sonrası coşkulu dönen King takımı özellikle Sabonis ve Murray ile sayılar buldu ve farkı 2 sayıya kadar düşürdü. İlk yarıyı Heat 59-55 önde kapattı.

İkinci yarı çetin başladı. Heat kaçtı Kings kovaladı. Heat adına Jimmy Butler ve Kings adına Keegan Murray çok etkili oynadılar. Murray bu çeyrekte 27 sayıya, Butler 23 sayıya ulaştı. Bu çeyreği de Heat önde geçti: 90-84.

Son çeyrek müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Bam Adebayo’nun yapması çok zor alley-oop smacı görülmeye değerdi. Son çeyrekte 5 faul ile oynayan Murray etkili değildi. Yedi maç sonra Heat kazandı: 115-106.

Maça dair notlar:

  • Miami Heat takımında gecenin yıldızı Jimmy Butler 31 sayı ve 7 ribaunt ve 6 asist ve Terry Rozier 24 sayı, 5 ribaunt, 3 asist ile maçı tamamladı.
  • Sacramento Kings takımında ise sahanın en iyileri 33 sayı, 5 ribaunt ve 2 asist ile Keegan Murray ve 19 sayı, 17 ribaunt ve 14 asist ile Domantas Sabonis oldu.
  • Efsanevi Litvanyalı pivot Arvidas Sabonis’in yine pivot olan oğlu Domantas Sabonis müthiş triple double oyunu haricinde tek eliyle tuttuğu toplar ve verdiği paslar enteresan bir görüntü verdi maç boyunca.
  • “Karaip Gecesi” olduğu için maç boyunca salonda Karaip Adalarından tatlı esintiler vardı.

img-3934.jpeg

img-3917.jpeg

img-3918.jpeg

img-3928.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.