Mikro araçlar geliyor!

Mikro araçlar geliyor!

Frost & Sullivan’ın “Küresel Üreticilerin Mikro Mobilite Çözümlerinin Stratejik Analizi ve Karşılaştırması” başlıklı araştırması, önümüzdeki dönemde mikro araç üretiminin hız kazanacağını, 2018 yılına gelmeden en az 60 modelin üretime gireceğini ortaya ko

Dünyanın dev otomobil markalarının üreteceği tahmin edilen bu araçların büyük bir çoğunluğu ise 'otomobil' olmayacak.

Araştırmada o yüzden mikro otomobil yerine 'mikro araç' tanımı dikkat çekiyor. Frost & Sullivan Otomobil Endüstrisi Analisti Vishwas Shankar, artan kentleşme ve değişen mobilite eğilimlerinin yalnızca yakıt verimli araçlara değil, aynı zamanda tamamen yeni bir tür olan mikro araçlara da ilgiyi artırmış olduğunu vurguluyor.

Shankar, bu gelişmeye bağlı olarak Çin, Avrupa, Hindistan ve hatta Kuzey Amerika gibi pazarlarda mikro araçların satışlarını artırmak için üretim sübvansiyonlarının yanında teşviklerin sunulduğunu, üreticilerin ise her çeyrekte en az bir ürün lansmanı hedeflediklerinin altını çiziyor. Frost & Sullivan, büyük araç sahipliğinin “Y jenerasyonu” kullanıcılar arasında popülerliğini yitirmekte olduğunu ileri sürüyor. Geleneksel görünümlü, alternatif yakıtlar kullanan araçlara ek olarak Volkswagen’in Bik.e, Renault’nun Twizy, Honda’nın EV-Neo ve General Motors’un EN-V modelleri gibi birçok yeni modele olan talep hızla artıyor. Bu modellerin elektrikli araçlar, orta hızlı araçlar, dört tekerli taşıtlar, sub-A segmenti taşıtlar ve küçük taşıtlarla birlikte gelişmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.