Millet iradesi dediler, yemin etmediler

Millet iradesi dediler, yemin etmediler

Yeni Meclis, yemin töreniyle göreve başladı. AK Parti ve MHP'li vekiller kürsüye çıkıp ant içerken, CHP ve BDP boykotta ittifak etti

Aday gösterdikleri sanıklar için 'millî iradeye saygı' isteyen iki parti, millî iradenin sembolü olan Meclis'e karşı tavır aldı. "Arkadaşlarımızın yolu açılmadıkça yemin etmeyeceğiz." diyen Kılıçdaroğlu, daha önce dile getirdiği "Karar mahkemenin." sözüyle de çelişti.

12 Haziran seçimlerinden sonra oluşan yeni Meclis, 24. Dönem'e ilk adımı attı. Ancak görülmedik bir boykotla karşılaştı. Günlerdir kamuoyundan gelen uyarılara rağmen, CHP yemin törenini; BDP de, Meclis'i boykot etti. Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto eden BDP destekli bağımsız vekiller, Meclis'e gelmek yerine grup toplantısını Diyarbakır'da yaptı. CHP'liler ise Genel Kurul salonuna girmelerine rağmen, 'Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay tahliye edilmedi' gerekçesiyle yemin için kürsüye çıkmadı. Mahkeme kararlarını eleştirirken, millî iradeye saygı' üzerinde duran her iki parti, millet iradesinin yansıdığı yasama organına karşı tavır aldı. Meclis çalışmalarına sanıkların tahliyesini şart koştular. BDP daha önce boykot kararını açıkladığı için dün kamuoyunun dikkati CHP'nin üzerindeydi. Yemin töreninden önce partisinin ilk grup toplantısını yapan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, konuşmasında hem yargıya hem Başbakan Tayyip Erdoğan'a suçlamalarda bulundu. "Yeminleri engellenen milletvekili arkadaşlarımıza yemin etme yolu açılmadıkça biz CHP milletvekilleri de yemin etmeyeceğiz." dedi. Bu açıklamadan sonra CHP grubu Meclis'te hazır bulundu. Ancak ant içmedikleri için 'yok' sayıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.