'Millet koalisyon istemiyor

'Millet koalisyon istemiyor

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin, ''Ortak hükümet kurmak için her detayda anlaşmanız gerekmiyor'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, özel bir televizyon kanalında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasındaki koalisyon sürecine ilişkin görüşme sorulan Çelik, ''Niyetimiz ciddi olmasa neden bu kadar hazırlık yapalım? Eğer koalisyon olmazsa her iki taraf niçin olmadığını kamuoyuyla paylaşacaktır'' dedi.

''Bazı insanlar MHP ile daha iyi olabilir diyor'' ifadesini kullanan Hüseyin Çelik, ''MHP ilk günlerden kapıyı kapattı ama sürgüyü çekmedi belki kilitlemedi'' değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE BİR AN ÖNCE KALICI HÜKÜMETE KAVUŞMALIDIR"

''Türkiye bir an önce kalıcı hükümete kavuşmalıdır. Türkiye hükümetsiz değildir. Vatandaşlarımız bir rahatlık içinde olmalı. Türkiye'nin bir 24 saat çalışan bir Başbakan'ı var. Koalisyon kurulur ya da kurulmaz.

"EĞER KOALİSYON OLMAZSA..."

Şunun için çok mutluyum; 70'li yıllarda siyasetteydim. Merhum Demirel ile Ecevit'in el sıkışması bile haberdi. Gırtlak gırtlağa gelen bir siyaset ortamı var. Rekabet olmalı ama nezaketten ayrılmamalı. Niyetimiz ciddi olmasa neden bu kadar hazırlık yapalım? Her iki genel başkan da bunu kendi ilgili kurumlarıyla paylaşacak. Ortak hükümet kurmak için illa her detayda anlaşmak gerekmiyor. Eğer koalisyon olmazsa her iki taraf niçin olmadığını kamuoyuyla paylaşacaktır.

"3 DÖNEM KURALININ DOĞRU OLMADIĞINA İNANIYORUM"

Tabanımız aslında herhangi bir partiyle koalisyon istemiyor. Baştan beri 3 dönem kuralının doğru olmadığına inanıyorum. Bazı insanlar MHP ile daha iyi olabilir diyor. MHP ilk günlerden kapıyı kapattı ama sürgüyü çekmedi belki kilitlemedi. Türkiye hükümetsiz kalmasın diye nihai kertede bize düşen sorumluluğu yerine getiririz anlamına gelecek bir tavır sergiledi. Ama MHP ben ilk etapta koalisyonda yokum muhalefette kalmak istiyorum diye irade beyanında bulundu. Su bulunmayınca teyemmüm edilir.''
 
(NTV)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.