Millet vesayetin her türlüsüne karşı!

Millet vesayetin her türlüsüne karşı!

Numan Kurtulmuş, 24 TV'de Orhan Miroğlu ve Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 24 TV'de Orhan Miroğlu ve Melik Yiğitel'in sunduğuDoğrusu Ne programına konuk oldu.

CEMAAT'İN ÜST YAPISI SİYASİ AKTÖR GİBİ DAVRANIYOR

17 Aralık operasyonu ve sonrasında yaşananlarla ilgilideğerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, Cemaat'in üst yapısının bir siyasi aktör gibi davrandığını belirtti, ancak bu tutuma Cemaat'in tabanından çoğu vatandaşın tepki gösterdiğini dile getirdi.

Orhan Miroğlu'nun "Bu kuşatmaya sahiplenme var. Çok güçlü bir şekilde yapılıyor bu. Acaba 17 Aralık'tan sonra nasıl bir kamuoyu kanaati oluştu?" sorusuna Numan Kurtulmuş şöyle yanıt verdi:

Siyaseti büyük oranda kamuoyunun talepleri ve beklentileri şekillendirir. Siz ne kadar kamuoyunu yönlendirmeye çalışacak bir takım işler yaparsanız yapın. Birkaç tane şey var.

BU MİLLET YOLSUZLUKLARIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI

Birincisi, bu millet yolsuzlukların her türlüsüne karşı. Kim bu milletin, bu devletin bir kör kuruşunu yediyse ya dayemeye vesile olduysa, bundan hesap sorulmasını istiyor.

BU MİLLET VESAYETİN HER TÜRLÜSÜNE DE KARŞI

İkincisi, bu millet her türlü vesayete de karşı. Nasıl askeri vesayete karşı çıktıysa, bugün söz konusu yargı vesayetine de karşı çıkar. Nasıl  vesayete karşı çıktıysa, dış vesayete de karşı çıkar.

HALKIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA

Halkımızın büyük çoğunluğu, dışarıdan bir konsorsiyum şeklinde düğmeye basıldığını biliyor. Kamuoyu meseleyi çok büyük oranda doğru algılamıştır. Zor bir dönem ama ben şahsen iyimser olanlardanım.

Melik Yiğitel: Gülen Cemaati bu operasyonda açık açık bir aktör olarak karşımızda. Açık söyleyelim, en sonZaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Başbakan Erdoğan hakkında yaptığı bir "Yezid" benzetmesi var. Cemaat bu süreçte neden bir aktör? Dini bir cemaatten bahsediyoruz sonuçta.

CEMAAT'İN BÜTÜN BİREYLERİNİN BU İŞİN İÇİNDEYMİŞ GİBİ ALGILANMASINI DOĞRU BULMUYORUM

Ben bir kere prensip olarak, bir cemaatin bütün bireylerinin bu konunun içindeymiş gibi algılanmasını doğrubulmuyorum. Bu olaylardan son derece rahatsızlık duyan, "gerçekten yanlış oluyor, ayıp oluyor, böyle olmamalıydı" diye düşünen çok geniş bir kitlenin olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bir "Cemaat" diye herkesin topyekün aynı kefeye konulmasının doğru olmadığı kanaatindeyim.

Dini cemaat olabilir, dinle hiç ilgisi olmayan bir cemiyet de olabilir. Bunlar eğer "bizim fikrimiz şu, şukadrolarımızı yetiştirdik, bunların da devletin içerisinde görev almasını istiyoruz. Türkiye'nin geleceğine ilişkin öngörülerimiz bunlardır diyerek, fikirlerini, projelerini toplumla paylaşırlar. Hatta bunun da ötesinde bir lobi olaraksiyasete etki etmeye çalışırlarsa da başımızın üstünde yeri var.

CEMAAT'İN TANIMI ŞÖYLE OLMALIDIR:

Dini bir cemaatin tanımı şöyle olmalıdır. Geçmişte bizim İslami geleneğimizde böyle cemaatler tarih boyunca var oldu.

Nedir? Mâsivadan insanlarıın ilgisini keserek onları Allah'a yöneltmektir. Onları olgun insanlar haline getirmektir. Yani dünyadan, dünyanın şaaşasından, debdebesinden, oyunlarından, pisliklerinden uzaklaştırıp onları Allah'a yöneltmektir bir cemaatin vazifesi.

BEDİÜZZAMAN'IN ÇEKTİĞİ SIKINTILARIN ÖZETİ BU

Geçmişte bir sürü, başta merhum Said Nursi hazretleri olmak üzere, her birisinin hayatına baktığınız zamanbunu görüyorsunuz. Yokluklar, kıtlıklar... Ama çevresindekilere hep söylediği şey, bu dünyanın pisliklerinden, dağdağasından, karmaşasından uzaklaşıp onları hep Allah'a yöneltmek, olgun insan olmaya yöneltmek üzerine telkinlerde bulunuyor, tavsiyelerde bulunuyor. Kendi hayatının özeti de bu zaten. Çektiği sıkıntıların özeti de bu.

Nakşibendilik, Kadirilik, Mevlevilik, Uşşakilik... Bunların hepsi de gönül olgunlukları, kalp olgunlukları, dünyadanel etek çekmek manasında söylemiyorum. Ama dünyanın pislikleri içerisinde aktör olmamak, onlara bulaşmamak, Allah'a yöneltmek şeklinde bir görevi olduğunu düşünüyorum.

HABER10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.