Milletvekili adaylarına ilk tavsiye

Milletvekili adaylarına ilk tavsiye

Doç. Dr. Fidan'dan milletvekili aday adaylarına tavsiye: İmajın varsa seçmenin de var demektir

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Fidan, 2011 genel seçimlerinde seçmen tercihini etkileyecek olan temel etkenin 'aday imajı' olacağını savundu.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fidan, seçmen tercihleri üzerinde aday imajının etkisine dikkat çekti. Fidan, Türk seçmeninin siyasi partilerin ideolojik söylemlerine ve vaatlerine çok fazla itibar etmediğinin altını çizerek, günümüzde ipi ilk göğüsleyen olmanın yolunun, etkili bir aday imajı yönetiminden geçtiğine dikkat çekti. "İletişim Kurmak İstiyorum' kitabının da yazarı olan Fidan, milletvekili aday adaylarına rakiplerini geride bırakma konusunda ipuçları verdi.

Seçim kampanyası boyunca seçmenlere hitap eden tek bir aday olmayacağını hatırlatan Mehmet Fidan, şunları söyledi: "Bu seçimde adayın kişisel imajı, olaylara yaklaşımı, partinin yapısı ve ideolojisinin önüne geçecektir. Seçmeni etkileyecek olan temel ölçüt adayın imajıdır". Doç. Dr. Mehmet Fidan, göz teması, sosyal mesafe, bedensel temas, giyim gibi faktörlerin seçmenin dikkatini çeken ayrıntılar olacağını; beden dilinin, verilecek mesajların duygusal içeriğe uygun jest ve mimiklerle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Fidan, mesajların, uygun ses tonuyla güçlendirilmesi sayesinde etkisinin arttığını bunun için de ellerin kolların kullanılması, yüz ifadesinin kullanılması, mimiklerin kullanılmasının önemli olduğunu belirtti. Fidan; siyasi adayların beden dili, hitabet gibi kişisel imaj ile ilgili alanlarda uzmanlardan destek almasının zorunlu olduğunu ifade etti. CİHAN

Etiketler :