Milletvekilleri Haniye ile görüştü

Milletvekilleri Haniye ile görüştü

Gazze'ye giriş yapan AK Parti milletvekilleri, Gazze'deki fiili yönetimin Başbakanı İsmail Haniye ile görüştüler

Konvoy ile birlikte Gazze'ye TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile milletvekilleri Mehmet Hıdır Nil, Seracettin Karayağız, Cemal Yılmazdemir ve Hüsnü Tuna ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile bir grup partili de, Gazze'ye giriş yaptı.

 

Haniye, görüşmede milletvekillerini Gazze'de görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahsetti. Haniye, ''İsrail'in saldırılarına ve ablukasına karşı, Erdoğan'ın cesur çıkışı hala hafızalarımızda'' dedi.

 

İsmail Haniye, Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e Davos'taki duruşunu tüm dünyanın gördüğünü anımsatarak, ''Bu çıkış, Filistin halkının, Arap dünyasının ve bağımsız dünya milletlerinin hala hafızalarında... Türkiye bugün Orta Doğu'da liderlik rolünü yeniden kazanıyor'' diye konuştu.

 

Haniye, Türkiye'nin, Kudüs'ün ve Filistinliler'in haklarının savunmasına büyük önem verdiğini de belirterek, ''Türkiye'nin izlediği yeni politika ile Orta Doğu da değişiyor'' dedi.

 

Konvoyun yolculuğunu başından beri takip ettiklerini, karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları gördüklerini anlatan Haniye, Gazze'ye ulaşan milletvekillerini ''gerçek kahramanlar'' olarak nitelendirdi.

 

Haniye, Filistin davasına verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile Filistin halkına destek veren Türk halkına teşekkür etti.

 

İsmail Haniye, Türkiye'nin gönderdiği insani ve mali yardımlarla desteğini sürdürdüğünü, bazı sivil toplum örgütlerinin Gazze'de çalışmalarını devem ettirdiklerini kaydederek, kendilerinin de bu kuruluşlara ellerinden gelen yardımı gösterdiklerini, Türk Kızılayı'na Gazze'de yapılacak Türk köyü için arsa tahsis ettiklerini bildirdi.

 

Haniye, Türk Kızılayı'nın inşa edeceği evlerin olduğu bölgeye ''Fatih Sultan Mehmet'' adını vereceklerini dile getirdi.

  

-MURAT MERCAN

  

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan da, Filistin sorununun dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, ''Bizim için çok önemli bir ziyareti gerçekleştirdik. Bu soruna adil, siyasi bir çözüm bulunmadan dünyada kalıcı bir barışın sağlanabileceğine inanmıyoruz'' dedi.

 

Sorunun çözümü için tarafların çok iyi çalışması gerektiğini vurgulayan Mercan, İsrail'in geçen yılki ''insanlık sınırlarını zorlayan saldırılarından'' sonra, bu barışın sağlanmasının çok daha önem kazandığını vurguladı.

 

Etiketler :