Said Nursi'nin mezarında önemli ipucu

Said Nursi'nin mezarında önemli ipucu

Milli Birlik Komitesi Üyesi Ahmet Er, Bediüzzaman Said Nursi'nin naaşıyla ilgili soruyu cevapladı... Er'in söyledikleri Said Nursi sevenlerini birazcık da olsa umutlandırdı.

TBMM Darbeleri Araştırma Alt Komisyonu üyeleri, Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sünnetçiler köyünde, 27 Mayıs 1960 darbesinin ''Milli Birlik Komitesi'' üyesi emekli binbaşı Ahmet Er ile görüştü.
 
Enver Yılmaz başkanlığında Selçuk Özdağ, Cengiz Yavillioğlu, Şirin Ünal, Ahmet Toptaş ve Özcan Yeniçeri'den oluşan komisyon üyeleri, 85 yaşındaki Er'in yaşadığı Sünnetçiler köyüne geldi.
 
Burada gazetecilere açıklama yapan Enver Yılmaz, 27 Mayıs 1960 darbesi ve 1971 muhtırasıyla ilgili, dönemin Milli Birlik Komitesi'nde görev yapan emekli binbaşı Ahmet Er'in bilgisine ve görüşüne başvurduklarını anlattı.
 
Er'in sağlık sorunları nedeniyle görüşmeyi evinde yapmayı uygun gördüklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
 
''O döneme ilişkin Milli Birlik Komitesinde yer alan ve halen hayatta olan 5 komite üyesinin olduğunu biliyoruz. Bu çerçevede bugün buradayız. TBMM'nin 27 Mayıs darbesini ve 71 muhtırasını araştıran alt komisyonu olarak Sayın Ahmet Er'i yaklaşık 2 saat dinleme imkanımız oldu. Kendisi kesinlikle darbeci, muhtıracı ve cuntacı olmadığının altını özellikle çizdi.
 
Zira 60 ihtilalinde kendisinin daha sonra katılım gösteren bir ekiple birlikte hareket ettiğini belirtti. Darbelerin ne kadar zararlı olduğunu, Türkiye'nin yaşayarak gördüğünü belirterek, birtakım somut olayları bizlere anlattı. Özellikle 1960 ve 71 özelinde darbeyi yapanların ekonomik varlıklarının araştırılması konusunda ısrarcı oldu. Faydalı, güzel bir görüşme oldu. Kendisine komisyonumuza gösterdiği misafirperverlik nedeniyle teşekkür ettik. Bir Milli Birlik Komitesi üyesinin darbelere şiddetle karşı çıkması bizle açısından da önemlidir.''
 
Enver Yılmaz, gazetecilerin ''Görüşme sırasında Said Nursi'nin mezarının yeriyle ilgili Er'e soru yöneltildi mi'' sorusuna, ''Evet o konuyla ilgili değerli milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ bir soru yöneltti kendisine. Ahmet Bey doğrudan bilgisinin olmadığını, merhum Alparslan Türkeş'ten nakledilen birkaç olaya şahit olduğunu ancak bu konu ile ilgili gerekli bilgi ve belgelerin İçişleri Bakanlığında mevcut olabileceğini söyledi'' karşılığını verdi. 
 
Er, İçişleri Bakanlığı arşivlerinde olayla ile ilgili tutanakların bulunduğunu iddia etti.
 
AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.