Lise sonlara devamsızlık affı geliyor

Lise sonlara devamsızlık affı geliyor

Milli Eğitim Bakanı Avcı, tek dersten kalan lise sonlara bir sınav hakkı vereceklerini belirterek “Devamsızlıktan kalanlar için ise bir düzenleme yapacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı eğitim muhabirlerinin sorularını cevapladı.  Avcı, 250 bine yakın öğrencinin kaldığı tek ders sınavlarının bu yıl da yapılacağını bildirdi. Lise son sınıfta tek dersten kalan öğrencilere dair  çalışma yapıldığını söyleyen Avcı, “Her sene yapıyoruz, bu sene de yaparız. Bir sınav hakkı vereceğiz. Devamsızlıktan kalanların devamsızlığının dikkate alınmayacağı bir düzenleme yapacağız” şeklinde konuştu.

Sorular için talimat yok

YGS ile LYS sorularının  açıklanması konusuna değinen Avcı, “Böyle bir talimat söz konusu değil” dedi. Sınavlara itirazlarla ilgili mahkeme kararlarının hızlanacağını aktaran Avcı, “Kararlar 6 ay sonra veriliyor. Bu süreçte çocuklar okula yerleşiyor. Meclis’te görüşülen kanun tasarının içerisinde ÖSYM ve MEB’e ilişkin itirazların belli sürede sonlandırılmasına ilişkin bir madde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Avcı, çoğu okulun imam hatip liselerine dönüştürüldüğüne dair iddialara ise “Toplam 936 Anadolu İmam Hatip Lisesi, bin 355 imam hatip ortaokulu var. 298 Anadolu Öğretmen Lisesi vardı. Bunları kapattık, sadece 5’i Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştü” şeklinde yanıt verdi.

Bonzai konusunda sıkı önlem alındı

Bonzai konusunda önemli projelerin hayata geçirileceğini aktaran Bakan Avcı, “Okul ve çevre güvenliği ile ilgili radikal kararlar uygulanacak. Bu kararları okulların açılmasıyla göreceksiniz” dedi. Öte yandan mesleki liselerin tercihi konusunda açıklama yapan Avcı, “Merkezi sınav sonrası meslek liselerini tercih edecek öğrencilerin alanlarını 10. sınıfta belirleyecek. Bir dönem 70’i aşkın lise türü vardı. Biz 7’ye indirdik. 10. sınıftan sonra çocukların eğilimi daha da netleşiyor. Alanlarını daha bilinçli seçecekler” diye konuştu.

MÜFREDAT HAFİFLEYECEK

Çantaların hafifletilmesi konusunda çalışma yapıldığını belirten Avcı, “ TÜBİTAK’a bir kitap sipariş ettik. Kitap çok kalın geldi. Müfredatı sadeleştirmeyi çalışıyoruz. Kitapları birinci ve ikinci sömestr olarak ayıracağız. Bu düzenleme 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazır olacak. Yardımcı ders kitaplarının denetlenmesi konusunda da bir düzenleme yapacağız” dedi. El yazısı noktasında öğrencilerin şikayetlerinin dile getirilmesi üzerine Avcı, “Öğrenciler zorluk çekiyor biliyorum. Bu, MEB’in yaptığı en güzel işlerden biri. El yazısı milli bir yazı karakteri oluşmasına katkı sağlayacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.