Milli Gazete'den Açıklama Geldi

Milli Gazete'den Açıklama Geldi

Suriye'de yaşanan gelişmeleri takip etmek üzere üç gün önce Halep'e giden muhabirimiz Cihat Arpacık ile Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş, PYD tarafından alıkonuldu.

Suriye'nin Halep şehrine görev yapmak üzere giden Milli Gazete Muhabiri Cihat Arpacık ile Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş PYD tarafından alıkonulması ile başlayan olaydan sonra Milli Gazete'den açıklama geldi.




Milli Gazete resmi web sitesinden konu ile ilgili yapılan açıklama

"Muhabir arkadaşımız Suriye'de alıkonuluyor."



Bugün sabah saat 10.00 sularında PYD güçlerince yolları kesilerek alıkonulan arkadaşımız Cihat Arpacık ile Star Gazetesi muhabiri Kemal Gümüş'ün Afrin bölgesindeki Birc Heyder köyünde tutuldukları öğrenildi. Bir müddet Köyün Muhtarı Ahmet Hacıali'nin evinde alıkonan Cihat Arpacık ve Kemal Gümüş 18.45 itibariyle bu köyden çıkarıldı.

Alıkonma olayından itibaren sürekli iletişim içerisinde bulunduğumuz muhabirimiz Cihat Arpacık, "Görev yaparken Halep yolunda PYD güçleri yolumuzu keserek aracımızı durdu. Gazeteci olduğumuz öğrenilince alıkonulduk. Şarj sorunumuz olmadığı müddetçe telefonlarımız açık. Durumumuz iyi serbest bırakılmayı bekliyoruz" dedi.

Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.