İsveç’in terör örgütünün uzantılarına maddi destek verdiği haberi ülkeyi karıştırdı‏

İsveç’in terör örgütünün uzantılarına maddi destek verdiği haberi ülkeyi karıştırdı‏

Milli Gazete'nin İsveç'in Olof Palme Uluslararası(OPIC)Merkezinin, PKK'ya yakın bir derneğe para aktardığını iddialarının yer aldığı haber İsveç’i karıştırdı.

Milli Gazetenin Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kuruluna (MASAK) dayandırarak yayınladığı haberden sonra İsveç Dış İşleri bakanlığı da konuya ilişkin bir araştırma başlattı. İsveç’in büyük gazetelerinde haberin çıkması üzerine de Olof Palme Uluslararası(OPIC) Merkezi Genel Sekreteri Jens Orback iddialara cevap verdi.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İddiaların odağında ki,Kürt Kültür Vakfına (Kurdiska Kulturstiftelsen) yardım ettiklerini belirten Olof Palme Uluslararası Merkezi (OPIC) Genel Sekreteri Jens Orback,'' Bu destek projeleri ile uğraşan çalışanlarıma bana bir rapor hazırlamalarını rica ettim. Ama biz şuana kadar bu konuda herhangi şüphe doğacak bir durum rastlamadık.'' şeklinde konuştu. OPIC'in başlattığı yardım projelerinin zaman zaman tepki aldığını söyleyen Orback, PKK gibi terörle anılan bir örgüte kesinlikle herhangi bir destek söz konusu olamaz ve kabul edilemez. Konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor'' diye konuştu.
Konuya ilişkin Express gazetesine bir açıklama yapan Kültür Vakfı (Kurdiska Kulturstiftelsen) başkanı Hediye Güzel, iddiaları yalanlayarak, Olof Palme Uluslararası Merkezi'nden aldıkları yardım paralarının İsveçli çocuk yazarı Astrid Lindgrens’in kitaplarını Kürtçeye çevirmekte kullandıklarını ve faturalarının ellerinde olduğunu dile getirdi.

Bu arada Expressen’in haberine göre, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Håkan Åkesson,Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığına çağırarak uyarıldığı belirtildi.

MASAK RAPORUNDA Kİ İDDİALAR...


MASAK tarafından hazırlanan rapor da, PKK'ya yakın olduğu iddia edilen, " Umut Işığı Kadın Kooperatifi'nin doğrudan kendi hesaplarına yahut ortak veya çalışanlarının hesaplarına İsveç'te faaliyet yürüten 'Kürt Kültür Vakfı(Kurdiska Kulturstiftelsen)' tarafından toplam 469,800 Kron, Vänsterpartiet Järfalla (İsveç Sol Parti) tarafından 290,000 Kron, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Kurdiska Kulturstiftelsen adlı kuruluşa 140,931 Kron tutarında para transfer edilmiştir" bilgileri yer alıyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.