Milli Güvenlik Dersi Kaldırılsın

Milli Güvenlik Dersi Kaldırılsın

Özgür-Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasını istedi.

Özgür-Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılmasını istedi. Okulların kışla olmadığını vurgulayan Tanrıverdi, “Eğitim sistemimizde defalarca müfredata yönelik, derslere ve ders ve kitaplarına yönelik değişikler olmuştur. Ancak 1926’dan beri okutulan Milli Güvenlik dersine bir türlü dokunulamamıştır” dedi.

BU BİR DAYATMADIR

“Bu durum bize pek normal gelmiyor”diyen Tanrıverdi, “Bu derse yönelik bu zamana kadar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dokunulamıyor olması bir dayatmanın varlığını gösteriyor. Bu ders milli eğitim dışı kurumlar tarafından dayatılıyor” diye konuştu. 

OKULLAR KIŞLA DEĞİLDİR

Tanrıverdi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Asker her konuya olduğu gibi eğitim kurumlarına da müdahale ediyor. Okullara kışla işlevi yüklemek istiyor. Okullar çocuklarımızın bilgi, beceri ve özgür bir kişilik geliştirdikleri bilim, sanat, edebiyat üretilen merkezler olarak algılanmıyor. Militarizmin içselleştirildiği, asker millet mantığının dayatıldığı ve işlendiği yarı kışla işlevi görmektedir.  Milli Güvenlik adı altında subaylar tarafından okutulan derste bu amaca hizmet ediyor. Eğitim pedagojisi olmayan muvazzaf subayların okullardaki bulunuş amaçları  hiçte masum gözükmüyor. Öğretmenlere yönelik fişlemeler ve çocukları yönelik endokrinasyon ve baskılar bunu göstermektedir.”  

FİŞLEMELER SON BULSUN

Okullarda öğrenci ve eğitimcilerin fişlenmesine karşı olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, “Milli güvenlik dersine giren subaylar sınıflarda günlük siyasi konuları işliyor. Asker okulda siyaset yapıyor. İrtica meselesi, Kürt meselesi, Kıbrıs sorunu, AB ve Hükümetin kimi uygulamaları gibi konularda lise öğrencileri muvazzaf subaylar tarafından endokrine ediliyor.  İmam Hatip Liselerinde kız öğrencilerin başörtüsü özgürlüklerine karşı bu derse giren muvazzaf subaylar tarafından yürütülen baskı, dayatma ve tehditler kabul edilemez. Eğitimciler olarak okullarımızda İslamcı, Kürtçü, Sosyalist, Alevi, Sünni diye fişlenmek istemiyoruz.  Çocuklarımızın siyasi ve sosyal olaylara bakış açılarının askerlik mesleğinin dar bakış açısıyla sınırlanmasını istemiyoruz” dedi.

ASKERİN YERİ KIŞLA

Okullar eğitimcilerindir” hatırlatmasında bulunan Tanrıverdi, “Askerleri okullarda değil kışlada görmek istiyoruz. Ülkemizin en temel sorunlarından biride askerin kışlasına dönmek istememesidir. Kışlanın dışına çıkan askerlerin bu ülkenin siyasi, sosyal ve ekonomik hayatına verdiği zararları yakın tarihimizde defalarca gördük ve halende görmekteyiz. Askerlerin çocuklarımıza ideoloji aşılamak gibi bir sorumluluğu ve görevi yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı  okullarda patron olduğunu göstermek zorundadır. Bütünüyle olumsuzluklar üreten bu dersi artık kaldırmalıdır. Okullar kışla olmaktan çıkartılmalıdır. Tek tip kıyafet uygulamasına son verilmelidir. Çocuklarımıza kışın ayazında, yazın güneşin altında askeri düzen hizaya sokulmak için saatlerce bekletilerek eziyet edilmesine son verilmelidir.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :