MİT'ten 'yanlış istihbarat' cevabı

MİT'ten 'yanlış istihbarat' cevabı

Milli İstihbarat Teşkilatı, Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği operasyon ile ilgili istihbaratın teşkilat tarafından verildiği iddialarına cevap verdi. MİT, iddiaları yalanladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, ''28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir'' açıklamasında bulundu.

MİT, bir gazetecinin Şırnak'taki olayla ilgili asılsız iddialarını devam ettirmek için daha önce kurduğu mizansende değişikliğe gittiğini belirterek, ''Kelime oyunları yapmak suretiyle 35 vatandaşın hayatını kaybettiği operasyonla ilgisi olmayan ve bölgedeki örgütsel hareketliliğe dair kendisine sızdırılan, bir kısmı güncelliğini yitirmiş raporları, olayla ilişkilendirme gayretine girmiştir'' değerlendirmesi yaptı.

MİT tarafından yapılan açıklamada "Uludere'de teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı olmadı. İddia edildiği gibi bir grubun Türkiye'ye gireceği bilgisi vermedik.

"Yanlış istihbarat verildi" haberi yalan ve hayal mahsülüdür. Maksatlı ithamlar terörle mücadele çalışmamızı aksatmayacak." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum