Milli mobil lazer sahaya çıkıyor

Milli mobil lazer sahaya çıkıyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "BMC'nin yeni nesil zırhlı aracı Amazon'a başarıyla entegre edilen milli mobil lazer savunma sistemi IDEF'te tanıtılacak." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezinin (BİLGEM) geliştirdiği, mobil lazer savunma sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özlü, TÜBİTAK'ın dünyada sayılı ülkeler tarafından üretilebilen yüksek güçlü lazer sistemlerini tamamen milli olarak tasarladığına ve geliştirdiğine dikkati çekti. BİLGEM'in bu kapsamda geliştirdiği mobil lazer savunma sistemiyle önemli bir başarıya imza atıldığını vurgulayan Özlü, ilerleyen süreçte sistemin özelliklerinin artırılacağını kaydetti.

"KARADA, DENİZDE, HAVADA VURACAK"

Mobil lazer savunma sisteminin özellikleri hakkında bilgi veren Özlü, geliştirilen ilk ürünün çeşitli savunma uygulamalarına yönelik işlevsel özelliklerle farklı platformlarda kullanılabildiğine işaret ederek, "Mobil lazer savunma sistemi, kara, deniz ve havada tehdit unsuru oluşturan hedefleri algılayıp, takip ederek lazer ışını sayesinde etkisiz hale getirecek. Kara platformunda testleri başarıyla geçen lazer sistemi, deniz ve hava platformlarında da denenecek." ifadelerini kullandı.

Mobil lazer savunma sisteminin, sınır güvenliği, insansız hava araçları ve el yapımı patlayıcılara karşı savunma araçları arasında maliyet etkin bir seçenek olarak öne çıktığını belirten Özlü, IDEF'te tanıtılacak sistemin seri üretiminin teknoloji transferi aracılığıyla yerli firmalara devredilmesinin planlandığını, iş birliği konusunda istekli yerli savunma sanayii firmalarına kapılarının açık olduğu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.