Milli Piyango yılbaşı çekilişi talihsizleri

Milli Piyango yılbaşı çekilişi talihsizleri

Milli Piyango 2015 yılbaşı çekilişi için herkes büyük ikramiye hayalleri kuruyor ama yılbaşı büyük ikramiyesini kazanmak pek de hayırlı değil.

Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi 31 Aralık 2014 gece saat 16.00'dan itibaren binlerce kişiyi büyük ikramiye için umutlu bir bekleyişe sürükleyecek. 50 milyon liralıkyılbaşı özel çekiliş ikramiyesinin biletlerinin yüzde 80'i şimdiden bitmiş durumda. 

Peki hayaller kurduran yılbaşı çekilişinin büyük ikramiyesini kazansanız ne olur? Büyük ikramiye ile birlikte para sıkıntınızın biteceğini düşünüyorsanız ibretlik vakalara bakmanızı öneririz. İşte yılbaşı büyük ikramiyesini kazananan 'talihlilerin' yaşadığı talihsizlikler;

YILBAŞI BÜYÜK İKRAMİYESİNİ KAZANDI AMA... 

53 yaşındaki Mustafa Savgan çiçekçi bir kadının kendisine verdiği 2 lira ile piyango bileti alıyor. Savgan bu biletle 1978 yılında 10 bin lira ikramiye kazanıyor. Savgan, parayı bulunca eşinden ayrılmak istiyor ama ayrılamıyor. 

mustafa-savgan-milli-piyango-talihlisi.jpeg
150 MEMURUN MAAŞINI 2 AYDA YEDİM

Milli Piyango yılbaşı büyük ikramiyesini kazanan Savgan'ın ikramiye kazandıktan sonra hayatında gelişen olayları kendi ağzından okuyalım:

“Paralar eşime kalmasın diye harcamaya başladım. 150 memurun maaşını 2 ayda yiyordum. Eşimi de annesinin yanına gönderdim, evdeki bütün eşyaları satıp tekrar İstanbul’a döndüm. Yıl 1985'ti. Cağaloğlu’nda bir handa hem gece bekçiliği, hem de ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım. Eşimin açtığı dava sonucu boşandım. Sevgi olmadan para bir işe yaramıyor. Hayatımda biri yok, sevgisizim ama huzurluyum”

4 KEZ KAZANDI AMA HEPSİ GİTTİ
milli-piyango-talihsizleri.jpg
Mustafa Savgan hakkında "Kaybedebilme Kabiliyeti" adlı bir belgesel bile çekildi. Neden mi? Çünkü kendisi 1979'da 100 bin liralık ilk ikramiyesini kazandı. 1982'de yeniden 30 milyon lira tutturdu. 1984'te 15 milyon lira 1987'de ise 2 milyon lira kazandı. Belgeseli çekildiğinde ise hala ayakkabı boyacılığı yapıyordu. 12 Aralık 2014 tarihinde kaldığı bir yakının evinde hayata gözlerini yumdu.

YILBAŞI BİLETİ ZENGİNİ ŞİMDİ YEŞİL KARTLI

Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Tırkaz köyünde 40 yıl önce Milli Piyango biletine büyük ikramiye çıkan Mehmet Sarıoğlu'nun hayatı da para yüzünden tepe taklak oldu. 

Bir anda zengin olan Sarıoğlu, köyünde bir ev yaptı ancak, zamanla parası kalmayınca ona komşuları bakmaya başladı. 

YOKSULLUK İÇİNDE DONARAK ÖLDÜ
mehmet-sarioğlu-milli-piyango.jpg
Yeşil kart sahibi Sarıoğlu, devletten aldığı yaşlılık maaşıyla geçimini sürdürürken kısa bir süre sonra evi yandı. Köylüler aralarında topladıkları paralarla evi tamir ettirdi. Kimsesi olmayan ve hiç evlenmeyen Sarıoğlu’nun Sarayköy Devlet Hastanesi’nde yapılan otopside donarak öldüğü belirlendi.

KIZI KAÇTI EŞİ TERK ETTİ

1984 yılında aldığı bilete 7 milyon lira isabet eden Orhan Ulusoy’un huzur içindeki hayatı ise ancak 3 sene sürebilmiş. İşleri ters gittiği için kızı evi terk etmiş. Oto yedek parça dükkânı bulunan ve minibüsçülükle uğraşan parayı soğan ve fasulye işine harcayan Ulusoy, üst üste 3 yıl istediği kazancı elde edemeyince iflas etti.

4'ü erkek 8 çocuğu olan Ulusoy, “Hiç rahat bir yaşantım olmadı; bir arkadaşım ‘bu para sana felaket getirir’ demişti, dediği çıktı. Bir kızım evi terk etmişti. Psikolojim alt üst olmuştu.” diyor.

MİLLİ PİYANGO BİLETİ ALDIĞINA BİN PİŞMAN

ayhan-yalçinkaya-milli-piyango.jpgEdirne’de 11 yıl önce Milli Piyango’dan büyük ikramiyeyi kazanan Ayhan Yalçınkaya, zengin olduktan sonra bıraktığı memurluğuna dönmeye çalışıyor. Parayı bulunca hayatının değiştiğini belirten Ayhan Yalçınkaya, huzurunun bozulduğunu, kötü günler geçirdiğini ve Milli Piyango bileti aldığı için pişman olduğunu söylüyor.

YILBAŞI İKRAMİYE SEFASI BATIRDI

milli-piyango-yilbaşi-çekilişi.20141225151427.jpgEvli ve 3 çocuk babası olan Nusrettin Çınar da piyangozedelerden. Kendisine 90'lı yılların başında Milli Piyango’dan o zamanın parasıyla 6 milyar lira çıktı. Önce yurt dışına giden Çınar, kendisine bir şehirlerarası otobüs şirketi kurdu. İşleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etti. Çınar yaşadığı olayları kendi ağzıyla şöyle özetledi:

“Sefa kısa sürdü. 70 milyon kişinin verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa böyle olur. Hepsinin ahı var üstünde, hayrı olmaz. Sonradan araştırdım, kimseye hayır getirmemiş.”

Şimdi işsiz olan ve emekliliğinin planlarını yapan Çınar, artık Milli Piyango bileti satın almıyor.

YILBAŞI İKRAMİYESİ TALİHLİSİ KENDİNİ ASTI

ahmet-bayram-milli-piyango.jpg

Son olarak yakın dönemden bir hikayeye göz atalım. Erzurumlu Ahmet Bayram'ın hayatı 2005 yılbaşında çeyrek biletine büyük ikramiyenin isabet etmesiyle bir anda değişti. Uzun süredir işsiz olan 9 çocuk babası Bayram, hemen ailesiyle birlikte Ankara'ya giderek 5 milyon liralık ikramiyenin 4'te biri olan 1 milyon 250 bin TL'sini aldı. Parasıyla ilk iş olarak kendisine peruk alan Bayram, İstanbul'a yerleştikten sonra eşini de boşadı. Kendisini gece hayatına veren Ahmet Bayram, bir süre sonra gece kulübünde tanıştığı bir kadınla evlendi. 5 aylık hamile olduğu öne sürülen bu kadından da bir çocuk bekleyen Bayram, bir akşam saatinde eski eşinin yaşadığı Pendik'teki eve gitti. Çok borcu olduğunu söyleyerek, eski eşinden, üzerine yaptırdığı gayrimenkulleri satarak parasını vermesini isteyen Bayram olumsuz yanıt aldı. Bir gece banyoya giren Bayram'dan uzun süre ses çıkmayınca büyük kızı kapıyı zorlayarak içeriye girdi. Babasının kalorifer borusuna asılı cesediyle karşılaştı. Ahmet Bayram kendi canına kıymıştı.

BÜYÜK İKRAMİYEYİ KAZANDI OĞLU ÖLDÜ

Milli Piyango’nun 1990 yılbaşı çekilişinde 1 milyar 250 milyon lira kazanan Adanalı Cem Postacı da para yüzünden felaket yaşayanlardan biri... 1996’da oğlunu trafik kazasında kaybeden Postacı, “Talih kuşu bize huzur değil, felaket getirdi” diyor. 

Oğlunu kaybettikten sonra bir daha bilet almamaya karar veren talihli, kendisine çıkan paranın hayırlı olmadığını dile getiriyor. Kazandığı ikramiyeyle emlak işine giren Postacı, bir süre sonra iflas etmiş. 

YUVAM DAĞILDI EŞİM TERKETTİ
milli-piyango-yilbaşi-ikramiyesi.20141225151926.jpg
İşlerinin bir dönem çok iyi gittiğini, hiç tanımadığı kişilerin akraba olarak karşısına çıktığını anlatan Postacı, şimdi kimsenin kendisine yardıma yanaşmadığını vurguluyor. Postacı, “Para mutluluk getirmiyor, yuvam dağıldı, toparlamak için varımı yoğumu harcadım. Eşim beni terk etti. Şimdi bir otomobilim, evim ve emekli maaşım var. Keşke o bileti almasaydım da o para çıkmasaydı.” diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.