Bakan Yılmaz'dan kafa karıştıran açıklama

Bakan Yılmaz'dan kafa karıştıran açıklama

Milli savunma bakanı İsmet Yılmaz'dan soru işaretlerini artıran açıklama...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının parçalarında füze ya da başka bir ize rastlanıp rastlanmadığı yönündeki soru üzerine, ''Şu ana kadar rastlanmadı, incelemeler devam ediyor'' dedi.
 Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Şerefiye beldesinde düzenlenen 17. Şerefiye Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Yılmaz, programın ardından basın mensuplarının Suriye tarafından düşürülen Türk uçağıyla ilgili sorularını yanıtladı.
 
Düşen uçakla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın gereken açıklamayı yaptığını anımsatan Yılmaz, ilk gün ne açıkladılarsa bugün de gelinen noktada aynı şeyi söylediklerini belirterek, ''Elimizdeki bilgi ve belgelere göre milletimize hangi bilgiyi verdiysek o doğru'' dedi.
 
Bir basın mensubunun ''Uçağın füzeyle vurulduğu söylendi, uçağın motorunun isabet aldığı, motorun sağlam çıktığı söyleniyor'' ifadeleri üzerine Bakan Yılmaz, ''Şu anda üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bizim söylediğimiz husus; uluslararası sularda uçağımız vuruldu. 'Bu, Suriye'nin, uluslararası hukuku ihlalidir' diyoruz'' ifadelerini kullandı.
 
Yılmaz, ''Çıkan parçalarda füze ya da başka bir ize rastlandı mı?'' sorusunu şöyle yanıtladı:
 
''Şu ana kadar rastlanmadı, incelemeler devam ediyor. İlave parçaları da çıkaracağız. Bazılarını çıkardık. Ama inşallah o da çıktığında bilin ki bu millete en doğru, en güvenilir bilgi verilecektir. Yine yapılan incelemeler sonunda Genelkurmay Başkanlığımız gereken açıklamayı yapacaktır.''
 
AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.