"Kibrit kutusu değil karakol yapıyoruz"

"Kibrit kutusu değil karakol yapıyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 98 karakolun Milli Savunma Bakanlığı ve jandarmaya teslim edildiğini belirterek, yeni karakollara saldırı olmadığını, bu karakolların çok güvenli olduğunu açıkladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenleyen Bakan Bayraktar, sınır bölgesindeki yeni karakol inşaatlarının hangi aşamada olduğu yönündeki sorulara cevap verdi. Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan sözleşme gereği Milli Savunma Bakanlığı için 44, jandarma için 118 karakolun yapılacağını ancak bu sayının daha sonra arttığını anlatan Bayraktar, 243 karakolla ilgili ihalenin yapıldığını, bunlardan 98'inin teslim edildiğini belirtti. Bayraktar, "Bu 90 yıllık bir süreç. Karakolların yapılması noktasında herhangi bir geri adım atma söz konusu değil ama arazi şartlarından dolayı sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

 

 

Yeni karakollara saldırı yapılmadığını anlatan Bayraktar, bunların çok güvenli karakollar olduğunu ifade etti. Karakol inşaatlarının sadece sınır bölgelerinde sürmediğini belirten Bayraktar, Genelkurmay Başkanlığı ve jandarmanın istediği bölgelerdeki karakolların yapımına öncelik verildiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum