"Milli Takım antrenörü Türk olmalı"

"Milli Takım antrenörü Türk olmalı"

Beşiktaş'ın milli kalecisi Rüştü Reçber, katıldığı bir televizyon programında Hırvatistan maçı öncesinde soruları yanıtlıyor.

Beşiktaş'ın milli file bekçisi Rüştü Reçber, Lig TV'de yayınlanan Pazartesi Gecesi Futbolu adlı programa konuk oldu. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile oynadığımız çeyrek final maçında kaleyi koruyan Rüştü Reçber, Şansal Büyüka, Mustafa Denizli ve Markus Merk'in yer aldığı programada, A Milli Futbol Takımı'nın bu kez Hırvatistan ile oynayacağı play-off maçı öncesinde soruları yanıtlıyor...

İşte canlı yayında Hırvatistan maçı öncesi yapılan açıklamalar:

"PENALTIYI KAÇIRAN ARKADAŞI TESELLİ ETMEK İSTEDİM"

2008 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan maçında kurtardığı penaltının hatırlatılması ve Milli Takımımızın perşembe günü oynayacağı play-off ilk maçının hatırlatılması üzerine deneyimli kaleci Rüştü Reçber şu ifadeleri kullandı:

"O penaltının ardından tabii ki büyük bir sevinç yaşamıştık. Bana koşan arkadaşlarımdan çok penaltıyı kaçıran arkadaşı teselli etmek istedim. Büyük bir sevinçti tabii ki. Takım olarak müthiş kenetlenmiştik. Ben inanıyorum ki Milli Takım'daki kardeşlerimiz Cuma günü sahada ülkelerini en iyi şekilde temsil edecekler. Allah yardımcıları olsun."

"GOL YEMEDEN ATACAĞIMIZ GOLLERLE..."

Hırvatistan ile oynayacağımız play-off maçları öncesinde A Milli Takım kampında yer alan ve canlı yayına Hamit Altıntop ile birlikte bağlanan Sabri Sarıoğlu, "Rüştü abi penaltıyı kurtardıktan sonra büyük bir sevinç yaşamıştık. Turnuvanın bizim için bittiğini düşünenlere de en iyi cevabı vermiş olduk." dedi.

Sabri Sarıoğlu, cuma günkü maç hakkında açıklamalarda bulunarak: "İlk maçta iyi bir skor almak istiyoruz. Gol yemeden atacağımız gollerle galip gelmek istiyoruz. 2008'de yaşadığımız duyguları yeniden yaşamamamız için hiçbir sebep yok" şeklinde konuştu.

Hamit Altıntop ise Hırvatistan maçına ilişkin açıklmada bulunarak, "Bizim gruplarda hedefimiz ikinci olmaktı. Almanya'nın gücünün farkındaydık. Hedefimizi tutturmuş olduk. Bu dakikadan sonra bize düşen sahada gerekenleri yapmak" ifadelerini kullandı.



"MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ TÜRK OLMALI"

"Biz Milli Takım'da oynadığımız dönemde herkes kulüpler üstü olarak bakıyordu Milli Takım'a. Ben Milli Takımlar'da oynadığım dönemlerde hep bir aile gibiydik. Ayda 1 ya da 2 sefer bir araya gelsek bile takım olarak, her zaman iç içe olurduk. Ben Mustafa Denizli hocamla da çalıştım. Bence Milli Takım'da Türk antrenör olması gerekiyor. Bizler için hep böyle süregelmiştir. Türk antrenörle çalışmak her zaman daha motive edicidir."

"2008 AVRUPA ŞAMPİYONASI HER ANLAMDA UNUTULMAZ"

Programa telefonla bağlanan Nihat Kahveci: "Benim için 2008 yılındaki Avrupa Şampiyonası her anlamda unutulmaz. Oynadığımız maçlar anlamında müthiş bir başarı yakaladık. Yarı finale kadar çıktık. Bununla birlikte de Hırvatistan maçının 114. dakikasında hayatımı hem fiziki, hem de mental anlamda etkileyen o sakatlığı yaşadım. O günlere yeniden dönmek ister misin diye sorsalar açıkça yeniden dönmek istediğimi söyleyebilirim. Unutulmaz şeyler yaşadık o turnuvada."

Nihat Kahveci futboldan uzak kalması ile ilgili olarak, "İstediğim gibi teklifler almadım. Ailemle birlikte İspanya'ya yerleştim. Futbolu da bırakmış değilim. Oynamaya devam etmek istiyorum. Transferle ilgili şimdiden birşeyler söylemenin bir anlamı yok. Futbola dönmek istediğimi söylemek istiyorum" dedi.

"BRYCH, ŞU AN ALMANYA'NIN 2 NUMARALI HAKEMİ"

Markus Merk, Türkiye-Hırvatistan maçını yönetecek Alman hakem Felix Brych ile ilgili olarak  "Alman hakemler ne yapacakları belli olan hakemlerdir. Cuma günü büyük bir maça çıkacak kendisi. 7-8 yıldır Bundesliga'da maç yönetiyor. Şu anda Almanya'nın 2 numaralı hakemi konumunda. O da bu tür büyük maçlarda kendisini göstermek isteyecektir. Tutarlı bir hakemdir kendisi. Konsantrasyon ve disiplin hakemler için çok önemlidir. Üç eleme maçında 10 sarı kart çıkarmış. Oyuncular oyuna konsantre olsunlar hakeme konsantre olmasınlar. Eminim ki Felix Brych ismine yakışır bir yönetim gösterecek" şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.