Milli tank Altay bunu da başardı!

Milli tank Altay bunu da başardı!

Türkiye'nin ilk ana muharebe tankı Altay, zorlu testlerden geçiriliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtılan milli tank Altay , arazide test ediliyor. Sarıkamış'ta yapılan kış testlerini geçen Altay'ın sıcak hava koşullarına dayanıklılığı ise 55 derecede ölçüldü.
 
Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, TSK'nın ihtiyaçlarına uygun şekilde dünyanın en gelişmiş tankını üretmek istediklerini anlattı. Altay'ıntasarımından üretimine kadar tamamen milli imkanlarla yapıldığına işaret eden Görgüç, gelecek dönemde iki prototip daha yapacaklarını söyledi. 
 
İlk prototiplerin test aşamasında olduğunu belirten Görgüç, "Sadece kış testi değil, arazi, mukavemet testleri de sürüyor. 4 bin kilometreyi geçti testler, arazide yapıyoruz testlerimizi. Yine testlerin bir kısmında da soğuk iklimi değerlendirmek için Sarıkamış'ta çalıştık. Bütün önümüzdeki proje boyunca bu testler sürecek" diye konuştu.
 
Görgüç, 2014'te testlerin daha zorlu koşullar altında yapılacağınıvurguladı ve "Altay Projesi, zamanında ve hedeflere uygun şekilde sürüyor. 2013 ve 2014'te 2 prototip daha imal edeceğiz, onların testlerini de yapacağız. Bu şekilde 3-4 farklı düzeydeki tankın tüm testleri sürecek" şeklinde konuştu.
 
Görgüç, tankın seri üretimi için fizibilite çalışması yaptıklarını kaydederek, farklı prototipleri test ettiklerini,projeyi 2016'da tamamlayacaklarını dile getirdi. Türkiye'de mevcut altyapıya takviyeler yaparak tankın imalatının söz konusu olduğunu belirten Görgüç, "Bu prototipleri Türkiye'de ürettik zaten. Seri üretim tabii Türkiye'de yapılabilir" ifadelerini kullandı.
 
AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.