TBMM Başkanı Kahraman'dan tepki

TBMM Başkanı Kahraman'dan tepki

"Aleyhimde algı yanılmasına sebebiyet vermeye yönelik ithamlar ve beyanlar, tarihi gerçeklere, siyasi ahlaka, basın etik ilkelerine aykırıdır.

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Aleyhimde algı yanılmasına sebebiyet vermeye yönelik ithamlar ve beyanlar, tarihi gerçeklere, siyasi ahlaka, basın etik ilkelerine aykırıdır. Bu hususta yapılan yayına karşı gereken tekzip yoluna gidilmiştir ve adli yönden de mahkeme önünde gereken hesap sorulacaktır." ifadesini kullandı.

Kahraman, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Milli Türk Talebe Birliğinde (MTTB) 1967-1969 yılları arasında genel başkanlık yaptığını anımsattı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyeti Başkanlığını da 1963-1964 yıllarında yaptığını hatırlatan Kahraman, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kanunsuz hiçbir faaliyetin içinde bulunmadım. İllegal hiçbir faaliyetim olmamıştır. Bu hususta çok hassas davrandım. Dönemimde içinde bulunduğum her faaliyetten şimdi de şeref duyduğumu gururla ifade ederim. TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca daha önce yapılan açıklamada kullanılan 'TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman, belirtilen tarihte bir cemiyet başkanı olarak görev yapmamış…' cümlesi sehven kullanılmıştır.

6. Filo’ya karşı yapılan gösteriler ve 16 Şubat 1969 tarihinde İstanbul Taksim Meydanı'nda cereyan eden olaylarla Milli Türk Talebe Birliğinin hiçbir ilgisi yoktur. Aleyhimde algı yanılmasına sebebiyet vermeye yönelik ithamlar ve beyanlar, tarihi gerçeklere, siyasi ahlaka, basın etik ilkelerine aykırıdır. Bu hususta yapılan yayına karşı gereken tekzip yoluna gidilmiştir ve adli yönden de mahkeme önünde gereken hesap sorulacaktır. Her zaman söylediğim gibi inşallah Türkiye Cumhuriyeti devleti hür, hukuka saygılı, demokrat, mesut insanların ülkesi olarak ilelebet yaşayacaktır ve önümüzü kesmek isteyenler bunda muvaffak olamayacaklardır. Millet ve devlet olarak milli birlik ve bütünlük içinde yürüyüşümüz devam edecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.