Milli Gazete'den sert Manşet ; Ahlaksız Teklif

Milli Gazete'den sert Manşet ; Ahlaksız Teklif

Milli Gazete yine gündeme bomba gibi düşecek bir manşetle okurların karşısına çıktı.

 

Rumlar, Türkiye’nin karşı çıkmasına rağmen, İsrail’in desteğiyle Doğu Akdeniz’de, doğalgaz ve petrol çıkarmaya başladı. İsrail şimdi Rumlarla birlikte çıkardıkları doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlamak için Hükümete teklif sundu.

 

Mavi Marmara’da 9 vatandaşımızı katleden İsrail, Hükümet’in aciz tutumundan yararlanarak, olmadık yüzsüzlüklere imza atıyor. Tel Aviv’le kapalı kapılar arkasında pazarlıklara girişen Ankara’nın boyaları, İsraillilerin yaptıkları ifşaatlarla dökülmeye devam ediyor. Son olarak Akdeniz’de Rumlarla birlikte doğalgaz çalışmaları yapan İsrail’in bu gazı Avrupa ‘ya satmak için Akdeniz’den Türkiye’ye döşenecek bir boru hattı projesini önerdiği ortaya çıktı. Skandal niteliğindeki bu teklif, ‘Kimin gazını kime satıyorsunuz’ dedirtti.

Rum şımarıklığına boyun eğdik

Hükümet, Rumların Doğu Akdeniz’de tek taraflı olarak petrol ve doğalgaz aramasına engel olmak istemiş ama bunu başaramamıştı. Arkasına ABD ve İsrail’i alan Rumlar, bu iki ülkenin verdiği şımarıklıkla Türkiye’ye kafa tutarak, çirkin açıklamalarda bulunmuştu. Rumlara geri adım attıramayan Hükümet, şimdi Rumlarla ortaklık kurarak, doğalgaz çıkaran İsrail’in gazını Avrupa’ya pazarlamak için ‘gizli’ görüşmeler yapıyor. KKTC’nin haklarını gasp ederek gözümüzün içine baka baka Doğu Akdeniz’de at oynatan Rumların isteklerine boyun eğen Türkiye, dış politikada yeni bir yenilgi daha almış oldu.

İsrail Türkiye’yi tehdit etmişti

Doğu Akdeniz’de önemli, daha önce keşfedilmemiş ve teknik açıdan çıkarılabilir doğalgaz kaynakları çok fazla. Bölgedeki doğal kaynaklarının çoğunluğu hâlâ keşfedilmiş değil. Burada doğalgazı bulmaktan daha da önemli olan husus doğalgazı ihraç. Doğalgaz ya boru hattı ile taşınacak ya da likidite edilip satılacak. Rumlar ve İsrail bundan büyük ekonomik çıkar sağlayacak. Özellikle İsrail’in kazancı büyük. Bu yüzden Akdeniz’de Türkiye ile karşı karşıya gelmekten çekinmeyen İsrail’in, petrol ve doğalgaz arama yapan gemilerini korumak üzere görevlendirdiği F-15 uçakları Türk kıyılarına 15 mil mesafede uçarak taciz girişiminde bile bulunmuştu.

Hükümet İsrail ile kapalı kapılar arkasında görüşmeyi adet haline getirdi. Mavi Marmara’da 9 vatandaşımızı katleden İsrail, Hükümetin acizliği nedeniyle, onurumuz incitmeye devam ediyor. Türkiye ve KKTC’nin karşı çıkmasına rağmen Doğu Akdeniz’de İsraille doğalgaz ve petrol arayan Rumlar, ikinci aşamaya geçti. Türkiye’nin izlediği pasif dış politika nedeniyle Doğu Akdeniz’de istediği gibi hareket eden Rumlar, çıkardıkları doğalgazı Avrupa’ya pazarlamaya hazırlanıyor. Hem de Türkiye üzerinden. Projenin arkasındaysa İsrail var. Türkiye’nin açıklamalarına aldırış etmeden Rumlara askeri ve lojistik destek vererek şımartan İsrail, çıkardıkları doğalgazın ihracatı için Hükümetten aldığı yüzle Türkiye’nin kapısını çaldı.

Ankara projeye sıcak bakıyor

İsrail’de yayımlanan Yedioth Ahronot gazetesinin haberine göre İsrail, 2 milyar dolarlık doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili Ankara ile temasa geçti. İddiaya göre Akdeniz ‘de doğalgaz çalışmaları yapan İsrail, bu gazı Avrupa ‘ya satmak için Akdeniz’den Türkiye’ye döşenecek bir boru hattı projesini Türk Enerji Bakanlığı’na sundu. Son birkaç haftada Ankara’da iki kez gerçekleşen ‘gizli’ görüşmelerde, Türk heyetinin 2 milyar dolarlık boru hattı projesine sıcak baktığı iddia ediliyor. Projenin finansmanının büyük bir kısmını üstlenen Ankara, karşılığında Avrupa’dan daha ucuza doğalgaz satma taahhüdü istediği belirtiliyor.

KKTC’nin hakları gasp edildi

Türkiye yaşananlara seyirci kalarak büyük bir ekonomik gelirden mahrum kalırken, dış politkada da yeni bir yenilgi daha almış oldu. KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Rumların Kıbrıs Türk halkının haklarını gasp etmesine izin vermeyeceklerini söylese de Rumlar her türlü isteklerini rahatça yerine getirerek, KKTC’lilerin haklarını gasp etti. Rumlara destek olarak Türkiye’nin elini zayıflatan İsrail, Rumlara askeri güvence de vermişti. Akdeniz’de Türkiye ile karşı karşıya gelmekten çekinmeyen İsrail’in, petrol ve doğalgaz arama yapan gemilerini korumak üzere görevlendirdiği F-15 uçakları Türk kıyılarına 15 mil mesafede uçarak taciz girişiminde bile bulunmuştu. İsrail Türkiye’nin olası müdahalesinden çekinen Rumlara, 20 bin komanda gönderebileceğini de açıklamıştı.

Rumlara en büyük destek İsrail’den

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Siyonist İsrail ile imzaladığı münhasır ekonomik bölge anlaşması gereği, Doğu Akdeniz’de petrol arama çalışmalarına başlamıştı. Rum yönetimi Türkiye ve KKTC’nin tüm itirazlarına rağmen Doğu Akdeniz’de 13 parsele ayırdığı bölgenin 5 parselini önce kiraladı, ardından Amerikan şirketine verdiği Afrodit isimli bölgeye İsrail’in Delek şirketini de ortak etti. Rumlar yeni anlaşmalar yapmanın yanı sıra 2012’nin Ocak ayında 12’inci parselde doğalgaz rezervlerine ulaşan Amerikan Noble enerji şirketine İsrail’in de ortak olmasına izin verdi. Türkiye’nin çıkışlarına aldırış etmeyen Rum Kesimi’ne gereken teknik desteği ise ABD sermayeli Noble firması veriyor. Rum Kesimi’nin elde edeceği ekonomik zenginlik Adadaki Türklerin haklarının gasp edilmesi anlamına geliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.