MİLLİYET'TEN BAŞBAKAN'A GAZETECİLİK CEVABI

MİLLİYET'TEN BAŞBAKAN'A GAZETECİLİK CEVABI

BDP heyetinin Öcalan'la görüşmesnin tutanaklarını yayınlayan Milliyet'e Başbakan Erdoğan ateş püskürmüştü. Bugün Milliyet'ten Başbakan'a cevap geldi.

 

Milliyet Gazetesi'nin "İmralı Zabıtları"manşetini "Batsın Böyle Gazetecilik"diyerek eleştiren Başbakan Erdoğan'a bugün cevap geldi.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Başbakan Erdoğan'ın "Batsın böyle gazetecilik" sözlerine "Üstümüze alınmıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Başbakan Erdoğan haftasonu toplu açılış törenleri için Balıkesir'deydi. Milliyet'in BDP'li milletvekilleri ile teröristbaşı Öcalan arasındaki İmralı'daki görüşmeleri yayınladığı "İmralı Zabıtları" manşetine ateş püsküren Başbakan Erdoğan ilk kez konuşmuş ve "Biz çözmek için uğraşırken, çözdürmemek için uğraşanlar var. Bunlar karşınıza yalanla, sabotajla, medya operasyonuyla çıkıyor" demişti.

Erdoğan, "gazetecilik yaptık" diyen Milliyet'e de "Bu ülkeye zerre kadar sevdanız varsa, çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız böyle bir haberi yazamazsınız. O manşeti atmamalıydınız. Neymiş gazetecilik yapıyorlarmış. Böyle yapıyorsan batsın o gazetecilik" ifadelerini kullanmıştı.

Pazartesi günleri gazete çalışmaları, tirajları, haberleri hakkında yazı yazan Milliyet'in Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak, Başbakan Erdoğan'ın o sözlerine yanıt verdi.

"Haber doğruysa basarız" diyen ve o manşeti "Gazetecilik başarısıdır" şeklinde değerlendiren Derya Sazak, "Haber doğruysa basarız! Sayın Başbakan’ın ‘Batsın böyle gazetecilik’ sözlerini üstümüze almıyoruz! Milliyet gazetesi, Demirören ailesiyle yeniden doğdu" diye cevap verdi...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.