Milyonlarca memur için kritik gün yarın

Milyonlarca memur için kritik gün yarın

Anayasa Mahkemesi, milyonlarca memur için yarın kritik bir karar verecek. AYM, memur emekli ikramiyesinin hesaplanmasındaki 30 yıl sınırının iptali istemini esastan görüşecek.

Memurun emeklilik ikramiyesini 30 yıl ile sınırlayan yasanın iptali için Memur-Sen, Ankara 10.İdare Mahkemesi'ne başvurmuştu. Başvuruyu yerinde bulan mahkeme, davayı Anayasa Mahkemesine götürmüştü. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, "Anayasa Mahkemesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasındaki 30 yıllık hizmet süresi sınırının iptaline yönelik istemi, 25 Aralık Perşembe günü esastan görüşecek" dedi.

"PRİM KESİLİYOR AMA İKRAMİYE ÖDENMİYOR"

Tonbul, ‘’Kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi en fazla otuz yıllık süre için ödenmektedir. Ancak, otuz yılı aşan sürede de sosyal güvenlik primi kesintisi devam etmektedir. Bu çarpıklığın giderilmesi ve 30 yıldan fazla çalışan kamu görevlilerinin emeklerinin karşılığının verilebilmesi için emekli ikramiyesinde otuz yıllık sürenin kaldırılması yönündeki talebimizin Anayasa Mahkemesi tarafından esastan görüşülmesine karar verildi. Toplu Sözleşme ve Kamu Personel Danışma Kurulu'nda gündeme getirdiğimiz ve üzerinde mutabakata vardığımız konu, Torba Yasa da siyasilere takıldı. Bu talebimize, yüksek yargının olumlu yönde karar vereceğine inanıyoruz. 25 Aralık Perşembe günü görüşülecek talebimizin yakından takipçisi olacağız" dedi.

(Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.