Minik başbakanı, Erdoğan ikna etti

Minik başbakanı, Erdoğan ikna etti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna Orhan Cemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba oturdu.

Kabulde çocukların Başbakan Erdoğan'a en çok hangi çizgi filmi izliyorsunuz sorusuna Erdoğan, ''Ben izlemiyorum ancak torunlarım en çok Caillou'yu izliyor. Büyük torunum onu çok seviyor.'' dedi. Salonda bulunan çocuklar da Başbakan'a Caillou isimli çizgi filmin eğitici yönünden ötürü severek takip ettiklerini bildirdiler. Devir teslimden önce konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocuklara seslenerek bayramı ne kadar çok farklı yaşadıklarını gözlerinde gördüğünü söyledi. "Ne yapıyorsak sizin için yapıyoruz." diyen Erdoğan, amaçlarının gelişmiş, ilerlemiş, huzurlu ve mutlu bir Türkiye bırakmak olduğunu belirtti.

90 yıl önce Ankara'ya kağnı ve at arabasıyla gelinemezken şimdi uçak ve hızlı trenle gelinebileceğine dikkat çeken Erdoğan, nereden nereye gelindiğinin unutulmamasını ve kıymetinin bilinmesini istedi. En büyük mirasın standartları gelişmiş bir demokrasi bırakmak olacağını dile getiren Erdoğan, birlik beraberlik kardeşlik ruhuyla bugünlere gelindiğini ve bugünden sonra da böyle devam edeceğini vurguladı. Ayrılık tohumlarının atılmasına fırsat vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, çocuklardan tarihi en iyi, en doğru şekilde bilmelerini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "çok yoruldum" diyerek Başbakanlığı devrettiği Orhan Cemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba ise sözlerine Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okuyarak başladı. 23 Nisan'ın kendileri için bir bayram dünya çocuklarıyla dostluk köprüsü olduğunu dile getiren Koçubaba, sevgi ve barış ortamında yaşamak istediklerini söyledi.

Bayramdan dolayı Atatürk'e teşekkür eden Koçubaba, Başbakanlık sitesinde çocuklar için yapılan yeni bölümün açılışını yaptı. Başbakanlık sitesinde çeşitli konularda bilgi edinebilineceğini anlatan Koçubaba, "Nice bayramlarda buluşmak üzere herkesin gözlerinden öpüyorum." diye konuştu.

ERDOĞAN MİNİK BAŞBAKANI BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSUNDA İKNA ETTİ

Bakanlara talimatlar veren minik Başbakan Koçubaba, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Başkanlık sistemi konusunda görüşleri sorulunca küçük Başbakan Koçubaba, bu konuda Erdoğan'a katılmadığını belirtti. Cumhuriyetin çok yakıştığını ve kalmasını istediğini dile getiren Koçubaba'nın sözlerinin ardından devreye Erdoğan girdi. Yapılan görüşmede Koçubaba'yı Başbakan Erdoğan başkanlık sistemi konusunda ikna etti.

Bedelli askerlik sorularıyla da karşılaşan Koçubaba, kendisinin çocuk olduğunu bu soruların sorulmamasını istedi. Aynı soru Erdoğan'a yöneltilince "Bugün Başbakan ben değilim. Genelkurmay Başkanı ile görüştükten sonra değerlendireceğim." karşılığını verdi. Koçubaba, yine konuya ilişkin Erdoğan'dan yardım aldı.

Koçubaba'nın vekili Adnan Menderes İlköğretim Okulu öğrencisi Barış Akkuş ise sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek 23 Nisan Çocuk Bayramı için Atatürk'e teşekkür etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Türkiye ziyaretinde Lara isimli öğrencinin gönderdiği "Beyaz Barış Güvercini"ni Başbakan Erdoğan'a hediye etmişti. Başbakan Erdoğan ise barış güvercinini bugün minik Başbakan Elgin Koçubaba'ya verdi. Erdoğan, Koçubaba'dan barış güvercinini bir hafta tuttuktan sonra başka bir arkadaşına vermesini istedi. Böylelikle barış güvercini sürekli olarak çocukların elinde dolaşacak.

Etiketler :