Miraç'ta Camiler doldu taştı

Miraç'ta Camiler doldu taştı

Miraç Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen Müslümanlar camilere akın etti.

Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Yüce Allah'ın huzuruna vardığı gece olan Miraç Kandili’ni fırsat bilen inananlar dün gece camilere akın etti. Çok sayıda vatandaş da ibadetini camilerde yer kalmadığı için cami avlularında yerine getirdi.

İSTANBUL'DA KANDİL GECESİ

İstanbul Müftülüğü'nce, Miraç Kandili dolayısıyla Sultanahmet Camisinde Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu.

Sultanahmet Camisi'ne gelen çok sayıda vatandaşın ve Müslüman turistlerin dinlediği mevlidin ardından, topluca dua edildi.

Miraç Kandili dolayısıyla İstanbul'daki diğer camilerde de mevlit okundu.

MARDİN MİDYAD'TA KÜRÇTE KANDİL PROGRAMI

Mardin'in Midyat ilçesinde vatandaşlar Miraç Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti. Kürtçe, Arapça ve Türkçe okunan ilahi, kaside ve mevlitle unutulamaz bir gece yaşandı. TRT 6 (TRT ŞEŞ) ise Cevat Paşa camisinde düzenlediği Miraç Kandili programını canlı yayınla ekranlara taşıdı.

Miraç Kandili dolayısıyla Hacı Hasan Gündüz ve Cevat Paşa Camilerinin de arasında bulunduğu pek çok camide mevlit okundu ve dualar edildi. Arapça, Kürtçe ve Türkçe okunan duaların yanı sıra ilahiler okunmasıyla vatandaşlar gecenin feyzine idrak etti. Camiye sığmayan vatandaşlar için cami dışına dev sinevizyon kuruldu.

BURSA'DA TARİHİ CAMİLER DOLDU TAŞTI

Tüm islam aleminde olduğu gibi Bursa'da da Miraç Kandili'nde geceyi idrak etmek isteyen müslümanlar camilere akın etti. Bursa'da da 7'den 70'e binlerce kişi akşam namazından itibaren kandili idrak edebilmek için camilere akın etti.

Bursa'da kandil sebebiyle Ulu Camii başta olmak üzere Emir Sultan, Muradiye, Yıldırım Bezayıt gibi belli başlı camilerde düzenlenen kandil programları büyük ilgi gördü. Yanlarına çocuklarını alan aileler, gecenin feyzinden faydalanmak için camileri doldurdu. Akşam ezanının okunmasıyla beraber camiler önünde toplanmaya başlayan vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahileri dinledi, bol bol namaz kılıp dua etti.

Kentte başta tarihi Ulu Camii olmak üzere, Emirsultan ve Yeşil Camileri dolup taştı. Ulu Cami de yatsı namazından saatler öncesinde müslümanlar tarafından dolduruldu. Bursa'da, Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlar Ulucamii'yi doldururken, gecenin bereketinden çocuklar başta olmak üzere satıcılarda yararlandı.

Çevre illerden de insanların akın ettiği Ulucamii'de kandil coşkusu dualarla yaşandı. Ulu Cami bahçesinde ki şadırvanlarda abdestini alan müslümanlar akşam namazından itibaren camiyi doldurdu. Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Ulucamii, yine en yoğun gecelerinden birini yaşadı.

Miraç Kandili nedeniyle tarihi camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu. Aynı zamanda ilahilerle de zenginleştirilen gecede Bursa Müftülüğü'nün görevlileri de vaaz vererek Miraç Kandili'nin önemini anlattı. Okunan dualara küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik ederken, bayanlar da caminin büyük bir bölümünü doldurdu.

BANDIRMA'DA KANDİL GECESİ CAMİLER DOLUP TAŞTI

 Bandırma'da 20 mahalledeki tüm camiler Mirac Kandili'nde dolup taştı.

Mirac Kandili nedeniyle tarihi Haydarçavuş Camii'nde mevlit programı tertiplendi. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif'in okunduğu gecede ilahiler de söylendi. Akşam namazı sonrası başlayan kandil programı, naklen yayınla kent merkezindeki ve ilçeye bağlı köylerdeki tüm camilerden verildi. Kandil gecesi camiler dolarken, içeride yer bulamayan vatandaşlar camilerin bahçelerine serilen hasırlar üzerinde mevlit dinleyip, namaz kılıp dua ettiler.

Bandırma Müftüsü Cahit Çetin, "Recep ayının 27. gecesi Mirac gecesidir. Peygamber Efendimiz bu gece tam 52 yaşındayken Cebrail Aleyhisselam tarafından Mekke-i Mükerreme'den Mescid-i Haram'a, Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ve oradan da göklere götürüldü ve peygamberimiz Mirac'da cenneti, cehennemi mekansız, zamansız, cihetsiz, sıfatsız olarak Allahü Teala'yı gördü. Mirac'da 5 vakit namaz farz oldu. Bu gece çok kıymetli bir gecedir. Bol bol Kur'an-ı Kerim okuyalım, namaz kılalım, tövbe ve dua edip, akrabaları ziyaret edelim, ana babamızın gönlünü alalım, dargınları barıştıralım" dedi.

Diyarbakırlılar Miraç Kandili'nde 27 şehit sahabenin türbesini akın etti

 Diyarbakırlılar, Miraç Kandili'ni Peygamber Efendimizin 27 şehit arkadaşının yan yana yattığı Hz. Süleyman Camii'nde dualar ederek geçirdi. Akşam saatlerinde şehit sahabelerin türbesine akın eden Diyarbakırlılar, yatsı namazından sonra Ulu Cami'de düzenlenen kandil programına katıldı.

Yatsı ezanının okunmasıyla birlikte tarihi caminin avlusunu dolduran Diyarbakırlılar, namazdan sonra okunan mevlit ve kasideleri dinledi. Camiye kadın-çocuk, genç-yaşlı binlerce kişi akın etti.

Mevlitten önce Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Mehmet Emin Mülayim'in müminlere Kur'an sefası verdi. Kur'anı güzel okumada Türkiye derecesine sahip Mülayim, camiyi hınca hınç dolduran vatandaşlara duygulu anlar yaşattı.

Antalyalılar Miraç Kandili'ni dualarla karşıladı

 Müslümanların önemli gecelerinden birisi olan Miraç Kandili, tüm dünyada olduğu gibi Antalya'da dualarla karşılandı.

Antalya'da binlerce mümin camilere akın etti. Miraç Kandili'ni en güzel şekilde değerlendirmek isteyen binlerce Antalyalı, camileri doldurdu. Antalya'nın tarihi camilerinden biri olan merkez Muratpaşa Camii'ne akın eden Antalyalılar içeriye sığmayınca namazı cami avlusunda kıldı. Namazdan sonra Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Antalya Müftüsü Mahmut Yeleser, Miraç Kandili'nin ve bu gecede farz olan namazın önemini anlatan bir konuşma yaptı. Namazın müslümanlara bu gecede farz olduğunu ifade eden Yeleser, Miraç Kandili'nin tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Etiketler :