Misimoviç'te akıl oyunu

Misimoviç'te akıl oyunu

Bosnalı için peşin 2.5 milyon euro ödeyen sarı-kırmızılılar sezon sonu anlaşmayı sürdürme veya fesh etme hakkını aldı.

Galatasaray'ın, Misimovic transferinde Wolfsburg kulubüyle özel bir anlaşma yaptığı belirlendi. Sarı-kırmızılılar ile Wolfsburg arasında Alman basınının önceki gün ileri sürdüğü gibi teminat mektubu krizi değil, özel bir sözleşmenin bulunduğu ortaya çıktı.

Bonservis pazarlığında 12 milyon eurodan kapıyı açan Wolfsburg'la 7 milyon euro karşılığında anlaşan Sportif Direktör Adnan Sezgin, 29 yaşındaki Bosnalı yıldızın bekleneni verememesi ihtimaline karşılık ince bir strateji uyguladı. Sezgin, 7 milyon euro bonservisin 2.5 milyon euroluk kısmını peşin ödeyeceklerini, 2011 Ağustos'ta 2.5, 2012 Ağustos'ta 2 milyon euro vermek istediklerini bildirirken, ödemelerde gecikme olması halinde Misimovic'e, Wolfsburg'a geri dönüş imkanı vereceklerini ifade etti.

Adnan Sezgin'in teklifine çok şaşıran Alman kulübünün yetkilileri düşünmek için iki gün süre istedi. Wolfsburg daha sonra öneriyi kabul etti ve sözleşme imzalandı.

Sarı-kırmızılılar yapılan özel sözleşmeye göre Misimovic'ten memnun kalınmazsa gelecek yılki taksidi ödemeyip, bir anlamda 2.5 milyon euroya kiralanan Bosnalı oyuncuyu serbest bırakacak.

Galatasaray böylece hem 4.5 milyon euro bonservis vermekten hem de yıllığı 2.1 milyon eurodan 4 senelik imza atan Misimovic'e 6.3 milyon euro ödemekten kurtulacak. Sarı-kırmızılılar isterlerse ödemeleri yaparak sözleşmeyi devam ettirecek.

Elano ders oldu


Galatasaray'ın, Elano'da yaşanan hayal kırıklığı yüzünden Misimovic için bu taktiği uyguladığı bildirildi. Cim-Bom'un geçen sezon Manchester City'den 7 milyon euroya alınan ve senelik kazancı maç başlarıyla birlikte 4 milyon euroya ulaşan Brezilyalı yıldızı bir türlü elden çıkaramadığı için bu kez dikkatli davrandığı vurgulandı.

Etiketler :