Vur emrine uymadılar komutanları vurdu

Vur emrine uymadılar komutanları vurdu

Mısır'da ordunun bu sabah namaz kılanlara ateş açarak 53 kişiyi öldürdüğü katliamın şaşırtan bir detayı ortaya çıktı. Müslüman kardeşler, Mısır'da ölen iki askerin komutanları tarafından emre uymadıkları için öldürüldüklerini iddia etti.

Sabah namazı saatlerinde askerin ateş açarak 50'de fazla insanı öldürdüğü vahşetin görüntüleri ortaya çıktı.

Öldürülen iki askerin komutanları tarafından vurulduğu öne sürüldü. Sebep de askerlerin halka yönelik 'vur emrine' itaat etmemeleri.

Müslüman Kardeşler, bugün Kahire'de askerlerin göstericilere ateş açması ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, bugün ölen iki askerin "vur emrine uymadığı için komutanları tarafından vurulduğu" iddiası dile getirildi.

Müslüman Kardeşler, olaylarla ilgili basın toplantısı düzenlerken, göstericilere askerlerin ateş etmesi ile ilgili ayrıntılar, görgü tanıkları ve yaralılar tarafından anlatıldı.

MISIR ORDUSU İÇİN KARA BİR LEKE

Müslüman Kardeşler adına konuşan bir sözcü, bugünün Mısır ordusu için kara bir leke olduğunu söyledi. Tarihte namaz kılan insanlara ateş eden iki kişi olduğunu söyleyen sözcü, bunlardan biricisinin İsrailli Baruch Goldstein, ikincisinin ise Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi olduğunu belirtti.

VUR EMRİNE UYMADILAR

Basın toplantısında atılmamış mermiler gösteren sözcü, bunların ölen askerlere ait olduğunu ifade etti. Müslüman Kardeşler sözcüsü, bu askerlerin ise göstericilere ateş etme emrine uymadığı için komutanları tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

BİN KİŞİDE MERMİ VARDI

Raba El Adaviya'daki camide kurulan hastanede görevli Doktor Hişam İbrahim, bugün sabah 04.00 civarı çok sayıda yaralı aldıklarını ifade etti. İbrahim, yaklaşık 3 saat süren ilk olaylar sırasında bin kişinin gerçek mermi, saçmalar ve göz yaşartıcı gazdan yaralandığını söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.