Mısır ayaklanmasında son durum

Mısır ayaklanmasında son durum

Mısır’da ordu, İngiliz ve Amerikan elçiliklerinin bulunduğu alanı güvene aldı

*Mısır’da akşama doğru Hüsnü Mübarek’in emriyle sokaklara çıkan ordu birliklerin, İngiliz ve Amerikan büyükelçiliklerinin bulunduğu bölgede güvenliği sağladığı bildirildi.

*Sokaklardaki gösterilere müdahale eden ordunun, elçiliklere de ekstra asker gönderdiği aktarıldı. Askerlerin ayrıca göstericileri, evlerine gitme konusunda konuşarak ikna etmeye çalıştığı bildiriliyor.

*Mısır devlet televizyonu, orduya, göstericilere karşı 'vur' emri verildiği bildirdi.

*Kahire'de parlamento binası yakınlarında büyük çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.
 

*Öte yandan El Cezire, Mısır’da, iktidar partisinin genel merkezi yakınında, 10 polis aracının ateşe verildiğini ve Süveyş’teki çatışmalarda 13, Kahire’de ise 6 kişinin öldüğünü 1030 kişinin de yaralandığını duyurdu.

El Cezire ayrıca ülkenin önde gelen işadamları ve önemli isimlerinin Mısır’ı terk ettiklerini duyurdu.

*TÜRKİYE- Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu: ’’Şu ana kadar bize ulaşmış herhangi bir vatandaşımıza yönelik şiddet yok" açıklamasında bulundu.

*MOSKOVA- Rusya, vatandaşlarına "Mısır'a gitmesin" uyarısı yaptı.

*Beyaz Saray- Mısır'daki krizi Mısır halkı çözecek...Beyaz Saray, Mısır'daki son olaylarla ilgili ilk açıklamasında, "Krizi, Mısır halkı çözecek." dedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Barack Obaam'nın Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile bir görüşme yapmadığı belirtildi.

Etiketler :