Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Irak Başbakanı Sudani'yle ikili ilişkileri görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Irak Başbakanı Sudani'yle ikili ilişkileri görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin...

İSTANBUL (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yollarını ele aldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmed Fehmi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sisi'nin, ülkeyi ziyaret eden Irak Başbakanı Sudani'yi kabul ettiğini belirtti.

Fehmi, görüşmeye ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre ise Sisi ve Sudani, ülkeleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak komitelerin harekete geçirilmesi konularını görüştü.

Ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmede Sudani, iki ülke arasındaki ortak çalışmanın güçlendirilmesi için ilerlemeye ve çeşitli alanlarda yeni işbirliği açılımlarına hazır olduklarını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin de Irak'la çeşitli alanlarda işbirliği yapmak istediğini ifade ettiği kaydedildi.

Mısır resmi ajansı MENA'da yer alan haberde de Irak Başbakanı Sudani, Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli ile de bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ilişkileri ve işbirliğinin güçlendirilmesi konularını ele aldı.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, göreve geldiği Ekim 2022'den bu yana Mısır'ı ilk kez ziyaret ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.